Tibi Ușeriu, ambasador al proiectului Via Transilvanica: aleargă 700 de kilometri în cea mai dură cursă din Canada, Yukon Arctic Ultra

Tiberiu Ușeriu alergă în cea mai dură cursă din Canada: Yukon Arctic Ultra. După ce a câștigat de trei ori 6633 Artic Ultra, românul își va testa limitele într-o nouă competiție, unde temperaturile pot ajunge până la minus 50 de grade.

„Ieri, când am vorbit ultima dată cu Tibi, erau minus 35 de grade, prognoza arată că se îmbunătățește vremea. Atunci, la plecare, vor fi minus 25, dacă așa este, dar s-ar putea să fie și minus 50, de obicei nu poți să faci o predicție. Cursa are zece zile termen limită ca să fie terminată. Este o cursă dură, este o cursă care i se potrivește lui Tibi”, a declarat, pentru EBS Radio, Alin Ușeriu, fratele lui Tibiu, care este și președintele Asociației Tășuleasa Social.

Cursa va începe în 3 februarie și presupune parcurgerea celor 700 de kilometri pe o urmă de snowmobil, în completă sălbăticie. „Ei au avut anul trecut un accident nefericit: un italian și-a pierdut și mâinile și picioarele din cauza degerăturilor, sunt acum foarte precauți. S-ar putea ca nimeni să nu termine această cursă și asta depinde de vreme”, a spus el pentru EBS Radio.

Tibi Ușeriu și-a propus, prin această participare, să promoveze în întreaga lume proiectul Via Transilvanica, demarat anul trecut de Asociația Tășuleasa Social. „Via Transilvanica este un proiect cu foarte mult sens pentru organizația noastră. Este un proiect care unește. Transilvania este, cred eu, singurul brand mondial pe care îl are România. Acest drum trece dintr-o parte în alta, adică de la Drobeta Turnu Severin, intră în Țara Românească și ajunge la Putna, acolo unde se odihnește Ștefan cel Mare. Pe acolo au intrat romanii, pe la Drobeta Turnu Severin, regele Carol, în istoria noastră modernă, a intrat pe acolo, și trece prin toate etajele istorice, toate etajele etnice pe care le are Transilvania și, mai ales, toate frumusețile naturale pe care le are Transilvania. Ar putea fi un proiect național, ar putea fi un proiect de relevanță mondială, am putea să ne înscriem în clubul select al drumurilor de mare distanță. Sunt câteva în lume: în Europa cel mai cunoscut este Camino de Santiago”, a mai spus Alin Ușeriu.

Tibi Ușeriu aleargă 700 km pentru Via Transilvanica!

Tibi Useriu aleargă 700 km pentru Via Transilvanica la Yukon Arctic Ultra!Tibi dedică această nouă provocare drumului care unește: Via Transilvanica! Astfel, Yukon va deveni în curând cel mai nordic punct de pe planetă unde ajunge să fie cunoscut Drumul. Povestea Via Transilvanica a început anul trecut cu primii 140 km marcați cu borne și semne indicatoare. Împreună cu Tibi, ne dorim să realizăm și să deschidem publicului acest traseu de 1000 km cât mai repede cu putință și de aceea vă chemăm să ne fiți alături și să contribuiți fiecare. Via Transilvanica are nevoie de voi, Tibi are nevoie de susținerea voastră, până la capăt!Pentru contribuții, puteți intra aici: https://www.viatransilvanica.com/contribuieTasuleasa Social îți mulțumește de pe acum!

Publicată de Via Transilvanica pe Miercuri, 30 ianuarie 2019

Președintele Asociației Tășuleasa Social spune că primii 140 de kilometri ai traseului au fost deja marcați. „Noi în acest moment am terminat 140 de kilometri. Este marcat la fiecare kilometru cu o bornă de andezit sculptată, am vrut să rămână și ceva monumental, pentru că dacă vopsim numai ceva pe garduri și ceva pe copaci asta nu se cheamă că am făcut un traseu. Această poveste este puțin mai costisitoare, este nevoie de aproximativ 1.000 de euro pe kilometru. Noi am făcut aproximativ 140 de kilometri, bineînțeles că mai avem nevoie de aproape un milion de euro ca să terminăm, dar eu sunt convins că vom găsi resursele necesare să îl continuăm”, susține Alin Ușeriu.

Citește și: Tibi Ușeriu: „De abia aștept să fie gata Via Transilvanica să o pot alerga, să nu mai trebuiască să merg 10.000 de kilometri în zona Cercului Polar”

Gabriela Buruian

Sursa foto și video: Facebook/Tibi Ușeriu

X
X
X