TIFF se va desfășura „cu siguranță” anul acesta, probabil în luna august

Președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), Tudor Giurgiu, a spus la EBS Radio că acesta va fi organizat cu siguranță în acest an, probabil în prima jumătate a lunii august.

(Foto: TIFF/Facebook)

 

„Un TIFF puțin diferit, dar memorabil”

Președintele festivalului TIFF, Tudor Giurgiu, a spus la EBS Radio că anul acesta festivalul va fi unul diferit, ținând cont de condițiile create de epidemia COVID. Vor fi impuse măsuri de siguranță sanitară care vor afecta programul proiecțiilor, numărul de specatori și organizarea sălilor de cinema.

„Prioritatea cea mai mare va fi asigurarea unor măsuri de securitate, de igienă, de dezinfectare cu care nu am fost obișnuiți până acum. Estimăm că în august cinematografele vor fi deschise, dar nu vor putea funcționa la întreaga capacitate. Vor fi intervale mai mari între filme, dezinfectarea se va face după fiecare proiecție. În exterior, există deja norme europene legate de cum se amenajează o incintă de proiecție în aer liber, cu scaune așezate la un metru jumătate. Va fi un timp mai mare alocat intrării și plecării din incintă, bilete care se vor achiziționa exclusiv online, deci probabil că vor fi ceva mai puține filme. Interesul sunt convins că va fi la fel de mare, doar că în mod sigur nu vom putea acomoda atât de mulți spectatori și e important să știe că nu vom putea suplimenta numărul de spectatori pentru că vor fi niște normative foarte clare în vigoare”, a spus Tudor Giurgiu.

În asemenea condiții, organizatorii se gândesc să ofere mai multe proiecții în aer liber, în mai multe spații, chiar și în unele în care nu s-au organizat în mod tradițional evenimente. „Mergem înainte și sunt convins că va fi un TIFF diferit, dar memorabil din toate punctele de vedere.” Rămâne valabilă și varianta drive-in, pe care TIFF-ul o va lua în considerare și anul acesta. „E o formă de a gusta spectacol în condiții de siguranță maximă”, a adăugat Tudor Giurgiu. În prezent, potrivit actualelor reglementări, organizarea de vizionări drive-in nu este posibilă, dar acestea vor fi probabil permise de luna viitoare.

Ascultați aici interviul acordat de Tudor Giurgiu Ancăi Brășfălean:

 

Ne poți asculta și aici: