Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Traficul pe autostradă, “sugrumat” la Turda. Proiectul unui drum de legătură care să fluidizeze circulația este blocat de un an

Turda a devenit un punct important în rețeaua rutieră din România, după deschiderea circulației pe A10. Din cauza numărului mare de șoferi care folosesc segmentele de autostradă A1 și A10, însă, în Turda au început să se formeze tot mai des blocaje în trafic.

Blocajele în trafic la Turda sunt tot mai dese. Orașul preia traficul dinspre sau înspre Cluj, Maramureș, Satu Mare, Bistrița, Sălaj și cel de lung parcurs în afara țării

Turda se transformă într-un coșmar pentru șoferii care au început să folosească segmentele de autostradă date în folosință în ultimii ani. Este vorba de cel dintre Sibiu și Deva (A1) și de cel dintre Aiud și Turda (A10), dat recent în folosință.

Potrivit specialiștilor de la Asociația Pro Infrastructură, din cauza faptului că aceste tronsoane sunt tot mai circulate, municipiul Turda a devenit un punct de blocaj. Practic, Turda preia traficul dinspre sau înspre Cluj, Maramureș, Satu Mare, Bistrița, Sălaj și cel de lung parcurs în afara țării.

“Rețeaua rutieră executată pentru un cu totul alt nivel de trafic a ajuns în ultimele luni să nu mai facă față, dovadă fiind denivelările pronunțate ale asfaltului în interiorul orașului și, cel mai grav, starea precară a podului peste Arieș de la intrare în Turda, unde se circulă alternativ pe o singură bandă”, arată membrii asociației.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a prevăzut acest lucru, iar în 2015 a fost semnat un contract pentru întocmirea unui studiu de fezabilitate pentru construirea unui drum de legătură. Acesta ar urma să aibă 5 sau 6 kilometri și să facă legătura între DN 1 Cluj-Turda și A3 Gilău – Turda. Contractul a fost blocat, însă, anul trecut.  Construcția este necesară și va trebui demarată urgent pentru că, spun cei de la asociație, circulația pe podul peste râul Arieș va deveni imposibilă.

Sursa foto: Asociația Pro Infrastructură

Te-ar mai putea interesa

X
X
X