Ultramaratonistul Tiberiu Ușeriu a ratat startul în Apuseni Ultra Race

Ultramaratonistul Tiberiu Ușeriu a ratat, în această dimineață, startul în cursa internaţională Apuseni Ultra Race, deoarece a pierdut avionul și nu a mai ajuns.

Tiberiu Uşeriu este triplul câștigător al celui mai greu ultramaraton din lume, 6633 Arctic Ultra.

„La startul cursei de 170 de km care s-a dat vineri dimineață trebuia să fie prezent și Tiberiu Uşeriu, triplul câștigător al celui mai greu ultramaraton din lume, 6633 Arctic Ultra, dar care a pierdut un avion și nu a mai ajuns”, au declarat, pentru Mediafax, organizatorii.

Startul Apuseni Ultra Race s-a dat în zona localității Arieșeni, județul Alba, iar zona de finish va fi în stațiunea turistică Muntele Băișorii, județul Cluj.

Organizatorii susțin că, pe lângă alergare, competiţia are şi rolul de a promova pe plan național și internațional frumusețile naturale regăsite în Munții Apuseni. „Am dorit să conturăm un eveniment special atât pentru a aniversa în pas alergător marele eveniment istoric al Centenarului, cât și pentru a promova pe plan național și internațional frumusețile naturale regăsite în Munții Apuseni şi capacitatea acestora de a găzdui curse performante de ultramaraton, întrucât traseul competiției se întinde de-a lungul unor zone cu un potențial turistic foarte mare: Arieșeni, Padiș, Vlădeasa, Beliș, Muntele Mare. Apuseni Ultra Race va avea, în premieră, trei curse: Roșie (170 km), Galbenă (100 km) și Albastră (40 km)”, au mai spus organizatorii.

În competiție s-au înscris peste 100 de alergători, atât din țară, cât și din străinătate.

Sursa foto: Facebook/Tibi Ușeriu

Ne poți asculta și aici: