Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Umbrar pe malul Someșului. Instalația creată de studenții la arhitectură combină ideea de amfiteatru cu cea de relaxare

O porțiune de pe unul dintre malurile Someșului, din cartierul Grigorescu, va fi reamenajată temporar, într-un mod inedit.

În zona ștrandului Sun va fi creat în această vară un umbrar, care combină ideea de amfiteatru cu cea de loc de relaxare.

Instalația va fi realizată de studenți la arhitectură, coordonați de o echipă de specialiști, în cadrul festivalului Someș Delivery.

În ultimii doi ani, arhitecții au realizat și alei de promenadă în zona parcului Armătura

„Va fi un loc multifuncțional. Un astfel de loc nu-ți impune ce să faci acolo, ci îți dă ocazia să te simți bine, să te relaxezi, să comunici, să faci lucruri singur sau în grup. Și acest spațiu este o extensie de spațiu public, în special pentru cei care locuiesc și folosesc zona respectivă. Dar în timpul weekendului dedicat lui Someș Delivery vor veni mai mulți oameni din tot orașul, cei care vor produce programul pentru copii și pentru adulți”, a explicat arhitectul Șerban Țigănaș, co-inițiator al evenimentului.

Proiectul Someș Delivery a început în 2015, cu scopul de a atrage atenția asupra potențialului râului Someș.

Odată cu demararea, de către Primăria Cluj-Napoca, a masterplanului de reamenajare a malurilor, inițiativa se orientează spre zone care nu sunt vizate de intervenții.

Ovidu Cornea

Sursa foto: Facebook/Someș Delivery

X
X
X