Un centru de activități pentru copii nevoiași se deschide la Cluj. Oamenii care vor să ajute pot să facă donații în alimente neperisabile

Asociația „Padre Pio” deschide un centru de activități pentru copiii nevoiași din Cluj-Napoca și localitățile limitrofe. Cei mici vor fi inițiați în informatică, pictură sau muzică.

Centrul va fi inaugurat sâmbătă și este pe strada Anatole France nr. 39. Clujenii pot ajuta ducând alimente neperisabile la casei Sollievo, cum se numește centrul. Un nou proiect al Asociației „Padre Pio” prinde viață la Cluj. Este vorba despre un centru de activități pentru copii și adolescenți.

Potrivit președintelui asociației, Lucian Pîrvu, aici vor fi activități organizate, în special, pentru copiii care provin din familii nevoiașe.

„Activitățile se desfășoară zilnic și sunt coordonate de voluntarii noștri. E vorba de informatică, pictură muzică, religie, lucru manual, handmade, dar și psihoterapie. Va fi și un atelier de povești pentru categoriile mai mici de copii”, a declarat la emisiunea Tête-à-tête, moderată de Anca Brășfălean la EBS Radio, Lucian Pîrvu.

Acesta a precizat, însă, că ușa centrului va fi deschisă nu doar pentru copiii din familii nevoiașe, ci tuturor copiilor.

„Pe copiii care provin din medii defavorizate încercăm să îi ghidăm cumva pe o anumită linie, pe o anumită direcție, ca ei să poată să se desprindă un pic de mediul în care trăiesc zi de zi și să își dea seama că există și lucruri mai bune și mai frumoase spre care ar putea să tindă. Casa noastră va fi însă deschisă și pentru copii din familii obișnuite, dacă le-am putea spune așa, care provin din familii fără probleme, dar pe care părinții doresc să îi aducă să participe la aceste activități. Cred că este foarte importantă interacțiunea dintre copii din categorii sociale diferite”, a mai spus Lucian Pirvu.

Acesta este convins că este foarte important ca acești copii, care provin din familii „obișnuite” să ia contact cu cei care provin din familiile defavorizate.

„Eu cred că e important să vadă că nu toți au la dispoziție un telefon mobil, o tabletă, pe când ceilalți pot să vadă că există și o situație mai bună la care pot să spere și astfel să se poată motiva să lupte în viață cu greutățile și să le depășească”, a explicat președintele Asociației „Padre Pio”.

Lucian Pirvu mai spune că astfel de activități sunt foarte importante pentru că acești copii au mari lacune în ceea ce privește educația.

„Marea majoritate a copiilor din familii sărace ajung la școli speciale pentru că părinții se grăbesc să accepte tot felul de variante care le oferă un ajutor material. Așa că e vorba de copii care încă nu știu să scrie și nu știu să citească, deși au depășit cu mult vârsta, care nu știu ce e acela un calculator”, a explicat Lucian Pîrvu.

La activitățile centrului vor participa copii din Cluj-Napoca, dar și din Florești, Apahida sau Sânnicoară.

Ne poți asculta și aici: