Un miliardar japonez va fi primul turist care va călători cu un vehicul SpaceX în jurul Lunii

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa va fi primul turist care va călători în jurul Lunii la bordul unui vehicul al companiei private de transport spațial SpaceX.

Potrivit Mediafax, care citează agenția Reuters, alături de miliardarul japonez vor fi șase – opt artiști. Călătoria va avea loc cel mai devreme în 2023. Yusaku Maezawa va fi prima persoană care va ajunge în jurul Lunii de la cea mai recentă misiune americană Apollo, care a avut loc în 1972. Maezawa, în vârstă de 42 de ani și cu afaceri în domeniul modei, este pe locul 18 în topul celor mai bogați oameni din Japonia. Pentru această călătorie, el a plătit o sumă care nu a fost făcută publică.

Potrivit miliardarului, artiștii care îl vor însoți vor fi rugați să creeze ceva după ce se întorc din călătorie, iar operele de artă vor fi surse de inspirație pentru restul oamenilor. Turiștii vor călători la bordul unei rachete Big Falcon, care nu va fi gata pentru un zbor cu echipaj uman mai devreme de cinci ani.

Racheta, ale cărei costuri se ridică la aproximativ 5 miliarde de dolari, lungă de 118 metri, are o componentă care include motoarele și sistemele de alimentare cu carburant și o alta cu vehiculul ce transportă echipajul.

Și alte companii, precum Virgin Galactic și Blue Origin, lucrează la sisteme care ar putea transporta în spațiu turiști. Lor li se alătură companii din Rusia și China.

Primul turist spațial din istorie a fost omul de afaceri american Dennis Tito, care, în 2001, a plătit aproximativ 20 de milioane de dolari pentru a ajunge, cu ajutorul unei capsule rusești Soyuz, pe Stația Spațială Internațională.

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: