Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Undă verde pentru modernizarea Pieței Lucian Blaga. Banii vin de la Uniunea Europeană

Finanțarea lucrărilor de modernizare a Pieței Lucian Blaga și a străzilor adiacente din fonduri europene a trecut de cea mai importantă etapă premergătoare semnării efective a contractului. Lucrările sunt estimate la peste 27 de milioane de lei.

Până la finalul acestei luni ar putea fi desemnat și câștigătorul licitației de proiectare și execuție.

„Urmează semnarea contractului pe fonduri europene, iar în următoarea perioadă se va semna și acest contract. Pentru că deja, dacă am trecut de oferta tehnică și de evaluarea tehnică, este doar o chestiune de procedură până se semnează contractul. Evaluarea tehnică a fost cel mai important element din obținerea banilor din fonduri europene”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea pentru EBS Radio.

Principala intervenție din Piața Lucian Blaga, dar și pe străzile Republicii (tronsonul 1), Napoca, Emil Isac și Petru Maior vizează extinderea zonei pietonale, dar și realizarea de piste de biciclete.

„Ne dorim să reducem emisiile de carbon în municipiu și, practic, ne dorim să creștem calitatea vieții din zonă, prin creșterea spațiului pietonal și crearea de piste de biciclete”, a adăugat Tarcea.

Valoarea totală a investiției ajunge la peste 27 de milioane de lei. 98% din această sumă urmează să vină de la Uniunea Europeană.

Patru firme se întrec pentru proiectarea și execuția lucrării, la licitația lansată în toamna trecută de către Primăria clujeană.

„În aproximativ două săptămâni am putea avea un câștigător. Dacă nu este niciun fel de contestație și lucrurile merg corect și într-o direcție pozitivă, în acest an am putea să începem lucrările”, a spus Tarcea.

Consilierii locali urmează să voteze în ședința de astăzi valoarea totală a proiectului, care este estimată la 27,6 milioane de lei, dar și contribuția municipalității, care ar urma să fie de 2,7 milioane de lei.

Ovidiu Cornea

 

X
X
X