Circulația pe podul Porțelanului din Cluj-Napoca va fi închisă miercuri

Primăria Cluj-Napoca anunță că miercuri, 3 aprilie, circulația pe podul Porțelanului va fi închisă, în vederea continuării lucrărilor demarate și pentru siguranța traficului din zonă.

Traficul pietonal va fi deviat pe o punte, iar traficul rutier va fi deviat pe următoarele trasee:

pe partea nordică: – Piața 1 Mai – strada Câmpul Pâinii – strada Bulgarilor – strada Fabricii – B-dul Muncii (pentru trafic greu) și traseul strada Paris – strada București și strada Paris – strada Răsăritului (pentru traficul ușor);

pe partea sudică a podului – se va putea circula pe traseele strada Nădășel – strada Oașului sau strada Alexandru Sahia – cartierul Iris.

Lucrările de construcție a noului pod au demarat recent și vor fi terminate într-un an.

Noul pod cu două benzi va fi construit la doi metri de cel existent și va fi destinat exclusiv traficului auto. Acesta va avea o lungime de 62 de metri și o lățime de 10,8 metri.

Podul existent va fi renovat și consolidat și va fi destinat pietonilor și bicicliștilor. Banda de biciclete va avea 3,44 metri, iar trotuarul va avea o lățime de 2,5 metri.

Valoarea investiției este de 5,7 milioane lei.

Citește și: Lucrările la podul de pe strada Porțelanului încep în câteva zile. Va fi construit un pod nou pentru traficul auto, iar cel vechi va deveni pietonal

Ne poți asculta și aici: