Universitatea Babeș-Bolyai suspendă cursurile până în 22 martie

UBB suspendă de mâine cursurile și celelalte evenimente academice, în contextul măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație al Universității Babeș-Bolyai și se va aplica până la finalul săptămânii viitoare. Singurele activități care se vor desfășura în continuare sunt cele administrative și de cercetare individuală.

„Este vorba despre o măsură de prevenție, urmând ca o parte din activități, respectiv cursurile, acolo unde e posibil, să se desfășoare în regim online, iar altele să fie recuperate după expirarea acestei perioade. Am încercat încă de la începutul anului universitar să sporim și măsurile de igienă și informarea corectă a comunității Universității Babeș-Bolyai, astfel încât să reducem riscurile oricărui tip de îmbolnăviri”, a declarat pentru EBS Radio Laura Irimieș, purtător de cuvânt al UBB.

Universitatea Babeș-Bolyai este cea mai mare instituție de învățământ superior din țară ca număr de studenți. Are 21 de facultăți și aproximativ 45.000 de studenți.

Conducerea Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” a luat decizia de a continua activitatea didactică online, încă de săptămâna trecută. Cursurile la UMF Cluj ar urma să fie reluate în data de 15 martie.

 

Ovidiu Cornea

 

Sursa foto: UBB

 

Te-ar mai putea interesa