VIDEO | Două străzi din Cluj-Napoca, blocate de protestatari care au trecut de pe un trotuar pe altul

Un grup de protestatari a blocat, astăzi, traficul rutier pe două străzi din Cluj-Napoca, trecând de pe un trotuar pe celălalt, pe trecerea de pietoni, timp de 10 minute. Oamenii au protestat în acest fel față de modificările aduse legilor Justiției.

Participanții la protest s-au adunat în Piața Mihai Viteazu din Cluj-Napoca, având pancarte cu mesaje precum „Blocați justiția, blocăm România” sau „Justiția independentă”. Ei au purtat pe brațe banderole albe, în semn de solidaritate față de magistrați.

Protestatarii au blocat traficul rutier pe două străzi din zona Operei Maghiare din Cluj-Napoca, după ce au trecut de pe un trotuar pe celălalt, pe trecerile de pietoni, timp de 10 minute.

Cluj – Blocati Justitia? Blocam Romania!#GrevaJaponeza #solidaritate #magistrati

Publicată de Umbrela Anticorupție Cluj pe Miercuri, 27 februarie 2019

„Pe fondul ultimelor modificări la legile justiției, magistrații au declarat grevă și protestează față de distrugerea independenței justiției și față de presiunile politice. Voci politice deja au ieșit cu amenințări la adresa magistraților, iar pentru noi este momentul să ne manifestăm solidaritatea și să arătăm că sunt lucruri ce nu se negociază. Justiția independentă, statul de drept, democrația, toate astea trebuie să caracterizeze România, așa că mesajul nostru este cât se poate de clar. Dacă ei blochează justiția, noi blocăm România, acesta fiind un avertisment din partea societății civile”, a spus unul dintre protestatari, potrivit Mediafax.

Ne poți asculta și aici: