VIDEO | Pompierii din Dej au spart gheața pe o distanță de 10 metri ca să salveze un câine

Pompierii din Dej au spart gheața pe aproape 10 metri pentru a salva un câine care a rămas în Someș după ce a încercat să traverseze râul.

„Oamenii de la casele din apropiere au auzit schelălăitul câinelui și au încercat să ajungă la el folosind o barcă de agrement (gonflabilă). Barca de o persoană s-a spart la contactul cu gheața tăioasă și numai o minune a făcut ca persoana din barcă să poată ieși la mal. Folosind barca de salvare, militarii au reușit să spargă cu lopețile gheața pe o distanță de circa 10 metri și să ajungă în apropierea câinelui, care începea deja să prezinte semne de epuizare”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

Câine căzut în ape înghețate

Pompierii dejeni au reușit să scoată câinele unei familii ce a rămas captiv în gheața ce s-a format pe apa râului Someș, în dreptul localității Petrești.Cel mai probabil gheața a cedat în momentul când animalul a încercat să traverseze râul, și cainele a fost prins în golul creat.Oamenii de la casele din apropiere au auzit schelălăitul câinelui și au încercat să ajungă la el folosind o barcă de agrement (gonflabilă), care s-a spart la contactul cu gheața tăioasă. Numai o minune a făcut ca persoana din barcă să poată ieși la mal. Inimoși fiind nu s-au descurajat și cehemat pompierii în ajutor.Militarii au reușit să spargă cu lopețile gheața pe o distanță de circa 10 m, folosind barca de salvare, și să ajungă în apropierea câinelui, care începea deja să prezinte semne de epuizare.Au reușit astfel să-l elibereze dintre sloiuri, însă animalul a fugit imediat ce a fost adus la mal, fără a da șansa salvatorilor să îl încălzească și să îl ducă într-un loc protejat.Recunoștința noastră este fără margini atunci când întâlnim astfel de oameni inimosi, care prețuiesc viața, si nu renunță chiar și atunci când pare că se confruntă cu încercări de neînvins!

Publicată de ISU Cluj pe Miercuri, 9 ianuarie 2019

Oamenii au solicitat atunci sprijinul pompierilor militari. Aceștia au reușit să elibereze câinele dintre sloiuri, l-au adus la mal și i-au făcut masaj pentru a-l încălzi.

Pompierii cred că cel mai probabil gheața a cedat în momentul când animalul a încercat să traverseze râul și cainele a fost prins în golul creat.

Sursa video: Facebook/ISU Cluj

Ne poți asculta și aici: