VIDEO | Un documentar despre Bob Dylan, regizat de Martin Scorsese, va fi lansat pe Netflix

Un documentar despre un legendar turneu susținut de Bob Dylan în anii 1975 – 1976, Rolling Thunder Revue, care este regizat de Martin Scorsese, va fi lansat pe platforma online Netflix.

Este cea de a doua producție a cineastului american despre muzicianul care a primit premiul Nobel pentru literatură.

„Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese” este descris de Netflix drept „parțial documentar, parțial film despre concert și parțial <<vis febril>>”, arată Mediafax.

Abordarea în această producție va fi una diferită de documentarul anterior al lui Martin Scorsese despre muzician. Lansat în 2005, „No Direction Home: Bob Dylan” s-a axat pe perioada „electrică” a artistului, din anii 1965 – 1966.

Deocamdată nu se cunoaște data exactă a lansării filmului, dar reprezentanții Netflix au confirmat că producția va include și interviuri cu Bob Dylan, de obicei foarte rezervat.

Turneul The Rolling Thunder Revue a fost conceput ca o caravană artistică, incluzând, pe lângă muzicieni, poeți și scriitori. Printre participanți s-au numărat Joan Baez, Bob Neuwirth, Roger McGuinn, T Bone Burnett, Ramblin’ Jack Elliott, Ronee Blakley, Mick Ronson, Scarlet Rivera, Allen Ginsberg și Sam Shepard, care a publicat o carte despre turneu în 1977.

Sursa foto: Facebook/Bob Dylan

Ne poți asculta și aici: