VIDEO | Un tânăr român care trăiește în Țara Galilor, aplaudat în Parlamentul britanic

Victor Ciunca, un băiat român care trăiește în Marea Britanie, a vorbit în Parlamentul britanic despre sănătatea mintală, în special a tinerilor și a cerut Guvernului să utilizeze fondurile alocate în mod eficient.

„În ultimii 5 ani, sănătatea mintală a reprezentat o prioritate pentru oamenii tineri din Marea Britanie (…) Este clar că trebuie să continuăm campaniile cu scopul de a îmbunătăți și menține serviciile de sănătate mintală”, a declarat Victor Ciunca, potrivit Mediafax.

Tânărul român a amintit că afecțiunile mintale, precum drepresia, anxietatea și stresul afectează unul din zece tineri, 15% din aceste problemele fiind declanșate încă de la vârsta de 14 ani.

„Săptămâna trecută, Guvernul a alocat 2 miliarde de lire sterline serviciilor de sănătate mintală, inclusiv serviciilor mintale pentru copii și tineri. Trebuie să ne asigurăm că aceste fonduri sunt utilizate în mod eficient”, a adăugat Victor Ciunca.

Băiatul și-a încheiat discursul prin a mulțumi pentru atenție în limba engleză, galeză și română. A fost aplaudat de toți cei care asistat la lucrările Camerei Comunelor.

Sursa foto: Facebook/UKYouthParliament

Ne poți asculta și aici: