VIDEO | Virgil Ianțu, la EBS Radio: „Educația nu te lasă să fii manipulat”

Realizatorul TV Virgil Ianțu a vorbit la emisiunea „Adio perne!” de la EBS Radio despre educație și despre cum îi afectează pe tineri greșelile, tot mai frecvente, din manualele școlare.

„Educat fiind, pe lângă faptul că ești puternic și poți să faci tot ce vrei în viață, educația nu te lasă să faci greșeli pe termen lung. Ca cetățean, educația nu te lasă să fii manipulat, adică esti mai analitic, îți dai seama chiar din zona ta, în care te simți confortabil, că se întâmplă greșeli”, a spus Virgil Ianțu, în discuția avută cu Angel Rusu și Tiberiu Crișan, pe 90,4 FM la Cluj și 94,8 FM la Dej.

El a fost întrebat și despre greșelile din manuale și cum îi pot afecta acestea pe elevi.  „Mi se pare incredibil. Eu îmi amintesc cum era când eram eu elev: pentru mine ce spunea profesorul era lege, adică nu era îndoială acolo, oare are dreptate profesorul sau nu. Nu, era chiar lege. Ce vedeam în carte era totul perfect, era lege. Mă gândesc ce credibilitate mai are un copil care face un exercițiu la matematică și nu-i iese: Nu, precis e ceva greșit în carte. (…) Cum să mai credă copilul ăla că tot ce este în carte este lege și că e corect. Eu, dacă prin absurd aș face un exercițiu la matematică, și n-aș ști să-l fac, nu aș da vina pe mine. Și ăsta e un păcat al nostru, al românilor, în această perioadă, nu ne asumăm responsabilitatea”, a mai spus Virgil Ianțu.

Virgil Ianțu va participa luni la o întâlnire cu studenții Facultății de Științe Politice, Administrative și al Comunicării din cadrul UBB Cluj.

Foto: Tiberiu Crișan