VIDEO | Zgârie-nori inspirat de Coloana Infinitului, a lui Brâncuși. Clădirea de 38 de etaje a fost inaugurată în China

Un zgârie-nori inspirat de Coloana Infinitului a sculptorului român Constantin Brâncuși, care va funcționa ca o clădire de birouri, a fost inaugurat în Shanghai, China.

Potrivit archdaily.com, preluat de Mediafax, clădirea Soho Gubei, construită de Kohn Pedersen Fox Associates, arată ca un obelisc cu suprafețe ondulate, cu un profil în zigzag, similar sculpturii lui Brâncuși.

Soho Gubei are 38 de etaje, primele 12 de la bază fiind dedicate magazinelor și unei parcări. La cel mai înalt nivel se găsesc o grădină, alte spații deschise și restaurante.

Orașul Shanghai este dominat de zgârie-nori, dar Soho Gubei face parte dintre puținele construcții de acest tip care au mizat pe simplitatea sculpturală, potrivit celor de la archdaily.com.

Soho Gubei, inaugurată pe 28 februarie, a fost concepută de KPF, o companie care s-a mai remarcat prin alte clădiri de acest tip: Tour First din Paris, Franța, Lotte World Tower din Seul, Coreea de Sud, CITIC Tower din Beijing și Ping An Finance Centre din Shenzhen, China.

„Coloana Infinitului” face parte din Ansamblul Monumental din Târgu-Jiu creat de Constantin Brâncuși și inaugurat în 1938. Coloana are o înălțime de 29,35 metri și este compusă din 16 module octaedrice suprapuse, având la extremitățile inferioară și superioară câte o jumătate de modul. Întregul ansamblu monumental este un omagiu adus eroilor căzuţi în timpul Primului Război Mondial.

Gubei SOHO opens in Shanghai!

Located at the heart of Gubei CBD, Gubei SOHO is the latest masterpiece of SOHO China in Shanghai. It is a Super A Grade Office and has already obtained LEED gold certification. The gross floor area is about 158,648 square meters (1,708,000 sq ft).Gubei SOHO is designed by James von Klemperer, a designer of the world-renowned architectural firm Kohn Pedersen Fox Associates (KPF). He has won several AIA awards. The design inspiration of the main tower comes from the Romanian landmark “Endless Column” of Constantin Brâncuși.

Publicată de SOHO China pe Joi, 28 februarie 2019

Sursa foto și video: Facebook/Soho China

Ne poți asculta și aici: