Vot pentru redefinirea familiei într-o casă parohială din județul Cluj

Magazine, case particulare, sediul unui ocol silvic și chiar o casă parohială vor deveni, în weekend, secții de vot la referendumul pentru redefinirea familiei din județul Cluj.

În localitatea Săliște, care aparține de comuna Ciurila, sătenii vor vota în casa parohială. „Școala din Săliște este în reabilitare. Nu este niciun alt loc pentru organizarea secției și e mai bine așa, decât să îi purtăm pe oameni 7-10 kilometri până la școala din Șutu”, a declarat primarul comunei Ciurila, Teodor Popa. El spune că în casa parohială din Săliște au mai fost organizate alegeri în ultimii ani și niciodată nu s-au înregistrat incidente. În casa parohială nu locuiește nimeni, iar o parte din aceasta a fost dată în chirie unui magazin. Secția de vot va fi amplasată însă într-o cameră care nu este folosită, dă asigurări edilul.

În localitatea Săliște sunt, potrivit primarului, în jur de 100-120 de votanți.

Alte secții de vot vor fi deschise în weekend în case particulare. Se întâmplă în localitățile Borzești, Buru, Lungești și Măgura Ierii din comuna Iara sau în localitatea Clapa din Tritenii de Jos. O secție de vot va fi deschisă în sediul Ocolului silvic din Dej, iar în mai multe localități mici oamenii vor fi așteptați la referendum în sediile unor magazine.

În județul Cluj sunt organizate pentru referendumul din 6 și 7 octombrie 656 de secții de votare. 270 dintre președinții secțiilor de votare care vor fi deschise sâmbătă și duminică în județul Cluj pentru referendum s-au retras.

Românii vor fi întrebați la referendum dacă sunt de acord cu legea de revizuire a Constituției în forma adoptată de Parlament. Inițiativa prevede că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie și nu pe cea consimțită între soți.

Ne poți asculta și aici: