Referendumul pentru revizuirea Constituției, în sensul redefinirii familiei, va fi organizat în două zile

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că referendumul se va desfășura în zilele de 6 și 7 octombrie, astfel încât cetățenii să aibă suficient timp la dispoziție pentru a-și exprima opțiunea.

Guvernul a adoptat în ședința de marți actele normative necesare organizării referendumului.

Premierul a mai spus că referendumul pentru redefinirea familiei nu este unul împotriva minorităților sexuale, „așa cum încearcă să speculeze unii”.

„Referendumul pentru redefinirea familiei este efectul unui demers cetățenesc, iar partidele politice trebuie să respecte voința cetățenilor. În locul apelurilor pentru boicotarea acestui referendum ar fi mai onest dacă partidele și-ar asuma o poziție clară față de tema propusă pentru acest referendum. Partidul pe care îl reprezint a decis să sprijine acest referendum, iar această poziție deschisă, asumată, cred că este cel mai adecvat răspuns la o temă importantă, cum este cea a familiei”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Românii vor fi întrebați la referendum dacă sunt de acord cu legea de revizuire a Constituției în forma adoptată de Parlament. Inițiativa prevede că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie și nu pe cea consimțită între soți.

Costurile pentru organizarea referendumului sunt de aproape 164 de milioane de lei, potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

Ne poți asculta și aici: