Walkable City, Parcul Est și alte proiecte ale Clujului, dezbătute cu specialiști internaționali

Marile proiecte urbane care se pregătesc la Cluj sunt analizate de specialiști internaționali

Președintele Consorțiului pentru Urbanizare Durabilă, arhitectul Lance Jay Brown, dar și directorul Urban Scale Interventions, o agenție internațională specializată în design urban, Ralf Alwani, vor participa la o dezbatere pe tema transformării spațiului public clujean.

Arhitectul Vlad Rusu, câștigătorul concursului de soluții pentru revitalizarea Parcului Feroviarilor (foto) va prezenta, la rândul său, proiectul. Opiniile experților internaționali cu privire la urbanismul de secol XXI, pot fi utile pentru viitoarele proiecte de dezvoltare ale Clujului.

„Toate proiectele pe care le-am lansat prin concursuri internaționale de soluții au beneficiat de dezbateri la Centrul de Inovare și Imaginație Civică, pentru că este important să abordăm și proiectele de viitor ale orașului. Programul de investiții Orașul pentru pietoni, Walkable City, care va fi dezvoltat în mai multe cartiere ale orașului, poate să fie adus în discuție odată cu această dezbatere. Sunt și alte proiecte majore pe care le pregătim, precum Parcul Est, parcul Bună Ziua, alte spații publice pe care le vom amenaja în anii următori”, a declarat pentru EBS Radio directorul de dezvoltare al Primăriei, Ovidiu Cîmpean.

Dezbaterea cu terma „Spațiul public clujean în transformare. Dezvoltări recente și direcții pentru viitor” va avea loc miercuri, de la ora 17.00, la clădirea Casino.

În cadrul evenimentului vor susține expuneri și arhitectul Șerban Țigănaș, secretar general al Uniunii Internaționale a Arhitecților, dar și președintele Ordinului Arhitecților din România, filiala Transilvania, Daniela Maier.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: