Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

WhatsApp limitează transferul unui mesaj la cinci destinatari. Măsura a fost luată pentru a combate dezinformarea

WhatsApp, unul dintre serviciile de mesagerie ale platformei de socializare online Facebook, a limitat, începând de luni, transferul unui mesaj la maximum cinci destinatari.

Măsura a fost luată pentru a pentru a combate dezinformarea și zvonurile, scrie agenția Reuters, citată de Mediafax.

Până la aplicarea noii modificări, un mesaj putea fi transferat unui număr de maximum 20 de destinatari.

„Impunem o limită de cinci mesaje, la nivel global, începând de astăzi”, a declarat Victoria Grand, vicepreședinte pe comunicare al companiei, în cadrul unui eveniment organizat la Jakarta, în Indonezia.

Utilizatorii de telefoane cu sisteme Android vor fi primii notificați, fiind urmați de cei care dețin dispozitive Apple.

WhatsApp a decis, în august 2018, să impună o limită de 20 de destinatari (persoane și grupuri) pentru transferul mesajelor.

Limita de cinci destinatari se extinde la nivel mondial după ce decizia a fost impusă inițial doar în India, în iulie 2018.

WhatsApp are aproximativ 1,5 miliarde de utilizatori, iar compania încearcă să găsească soluții pentru a împiedica utilizarea platformei cu scopul de a dezinforma, după ce aceasta a fost folosită pentru a răspândi știri fase, fotografii modificate, înregistrări video fără context și farse audio.

Sursa foto: pixabay.com

X
X
X