Zeci de companii clujene au oferit peste 1.000 de locuri de muncă pentru absolvenții de liceu și facultate

Peste 1.000 de locuri de muncă le-au fost oferite absolvenților de liceu și facultate la un târg de joburi organizat la Cluj.

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj, a avut loc astăzi la Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Peste 20 de companii, din producție, construcții, asigurări, morărit și panificație sau industria cărnii au fost prezente la standuri.

„Am invitat la evenimentul de astăzi peste 1.000 de persoane pe care le-am avut în evidență, șomeri indemnizați sau persoane care căutau un loc de muncă și care figurau în baza noatsră de date. Ne-am dus, de asemenea, la licee la elevii din ani terminali și am avut elevi din clase a 12-a de la diferite profile din județ care au venit alături de profesorii și au luat contact cu angajatorii pe domeniul pe care ei studiază. Asta tocmai pentru a învăța ce înseamnă piața muncii, care e nevoia de piață de muncă, iar pe viitor, când termină clasa a XII-a să știe la ce să se aștepte”, a declarat pentru EBS Radio Ciprian Boșca, responsabil comunicare AJOFM Cluj.

Potrivit reprezentanților agenției, numeroase companii au căutat persoane pentru stadii de ucenicie.

Ovidiu Cornea

Sursa foto: AJOFM Cluj

 

Ne poți asculta și aici: