50 noi puncte gospodărești cu cartelă au fost amplasate în cartierele municipiului

 

În cartierele municipiului ClujNapoca, 50 de noi puncte gospodărești cu cartelă au fost instalate pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Structurile metalice permit depozitarea separată a containerelor pentru carton, plastic, sticlă, hârtie și deșeuri reziduale, cu o capacitate de extindere și compartimentare ulterioară.

Foto: Emil Boc facebook

„Vă mulțumesc, dragi clujeni, pentru faptul că protejați mediul și colectați selectiv! Împreună, putem avea un oraș curat, european, cu cât mai puțină poluare! Suntem pe drumul corect și avem nevoie de implicarea fiecăruia dintre dumneavoastră pentru un oraș mai curat”, a precizat, primarul Clujului, Emil Boc.

Fiecărei familii din asociațiile din preajma punctelor gospodărești li sau distribuit cărți pentru controlul accesului. De asemenea, o rețea de 226 containere iglu a fost introdusă în mai multe locații, colectând selectiv hârtie, plastic, sticlă și carton. Între lunile aprilie și mai, 42 de tone de deșeuri au fost colectate în aceste containere.

În plus, 221 puncte gospodărești îngropate sunt în prezent funcționale și permit colectarea deșeurilor pe 4 fracții. 57 alte puncte sunt în faza de licitație, pentru a fi finalizate în curând. De asemenea, au mai fost realizate puncte modulare supraterane, precum și unități inteligente de colectare selectivă stradală, în total 75 fiecare. În proiectele PNRR sunt cuprinse 325 de insule ecologice digitalizate supraterane și 25 subterane, în vederea eficientizării colectării deșeurilor.

Ne poți asculta și aici: