Aproximativ 300 de elevi se întrec în cunoştinţe medicale

Sâmbătă, 25.05.2024, în Aula „Iuliu Hațieganu” a Universității de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca se va desfăşura cea de-a XVIII-a ediţie a concursului “Micii sanitari”. Vor participa aproximativ 300 de elevi de la mai multe şcoli din municipiu, iar cei mai merituoşi se vor califica pentru etapa naţională a competiţiei ce se va desfăşura în luna octombrie.

Sursa foto: https://www.osmcluj.ro/

Concursul “Micii sanitari” este un proiect al Organizației Studenților Mediciniști din Cluj-Napoca, voluntarii implicaţi transmiţând, timp de mai multe săptămâni, informaţii medicale utile. Sâmbătă, elevii vor trebui să-şi etaleze cunoştinţele dobândite în cadrul a trei probe. “Concursul va consta în trei probe la care copiii vor trebui să răspundă la întrebări din următoarele teme: anatomie și fiziologie, stil de viață sănătos, igienă și prevenție, boli frecvente și prim ajutor. Desigur, între probe, voluntarii proiectului le vor pregăti diverse activități și le vor oferi băuturi și gustări bine meritate, iar pentru cei mai buni au fost pregătite câteva premii speciale, au transmis reprezentanţii Organizației Studenților Mediciniști din Cluj-Napoca.

Activitatea studenţilor medicinişti, derulată exclusiv pe bază de voluntariat, este vastă, iniţiativele acestora, în special cele de incluziune, fiind premiate la nivel local şi naţional. Printre acţiunile derulate se numără şi predarea noţiunilor medicale de bază copiilor din comunităţile defavorizate, din casele de copii sau în cadrul unor ale evenimente de acest tip dedicate comunităţii în care trăim.

**

Puteți afla mai multe informații despre acest proiect de pe paginile noastre de Facebook: https://www.facebook.com/miciisanitaricluj și Instagram: @miciisanitari

ilona Farkas

Ne poți asculta și aici: