Au început Zilele Clujului. Evenimentul pune în lumină multiplele valențe ale comunității clujene

Au început Zilele Clujului. Timp de 4 zile, organizatorii au pregătit peste 100 de activități în peste 40 de locuri din Cluj-Napoca. Festivalul reprezintă contextul ideal de reconectare a comunității cu orașul. Sub motto-ul Zilele Clujului – Creează Legături, a 11-a ediție va avea loc anul acesta în perioada 18-21 mai și va pune în lumină multiplele valențe ale comunității clujene. 

Prima zi a Festivalului de suflet al clujenilor debutează în Piața Unirii cu Seara de teatru și întâlnirea cu inegalabilul Florin Piersic cu momentul „Teatrul, dragostea mea!”. Actorii Teatrului Național Cluj-Napoca vor încânta spectatorii cu piesa „O scrisoare pierdută în concert”. În Piața Muzeului va avea loc Târguțu vintage, iar pe Bulevardul Eroilor vor fi realizate caricaturi.

Centrul de Cultură Urbană Casino se transformă într-o zonă a cunoașterii și experiențelor senzoriale. HealthFest este un eveniment adresat tuturor categoriilor de vârstă și în același timp o oportunitate unică de a explora lumea medicinei și sănătății, de a descoperi alternative și soluții inovatoare și de a socializa cu specialiști și entuziaști din domeniu.

Numeroase expoziții vor avea loc la Turnul Pompierilor, Turnul Croitorilor, Centrul pentru Tineret, Librăria Universității, Biblioteca Central Universitară „Lucian Blaga”, Banca Națională a României, Arhivele Naționale, Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul Mitropoliei Clujului și la Muzeul Militar „Mareșal Constantin Prezan”.

Maratonul filmelor cu Tom și Jerry și ale proiecții de film vor avea loc la Cinema Dacia, Cinema Mărăști și Cinema Arta. Iar în Baza Sportivă Gheorgheni vor avea loc activități pentru pasionații de sport și mișcare în aer liber.

Vezi AICI programul complet al evenimentului.

Ne poți asculta și aici: