“Babeş-Bolyai” este cea mai bună universitate din ţară

Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Politehnica din Bucureşti ocupă primele trei locuri în Metarankingul Naţional pe anul 2023 al instituţiilor de învăţământ superior. Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca ocupă locul al 5-lea în clasamentul ministerului, iar Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca se situează pe locul 10. Ierarhia a fost stabilită de Ministerul Educaţiei în baza unor criterii obiective şi transparente.

 

Sursa: Facebook

Top 10 universităţi este completat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea „Transilvania” din Braşov, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea de Vest din Timişoara, Academia de Studii Economice din Bucureşti şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.
”Metarankingul Naţional este un mecanism de evaluare şi ierarhizare a universităţilor din România, bazat pe analiza unor clasamente universitare internaţionale recunoscute la nivel global de către International Ranking Expert Group, Inventory of International Rankings (IREG)”, a transmis ministerul, într-un comunicat.

 

În România există 52 de instituții de învățământ superior de stat acreditate (45 civile și 7 militare) şi 37 de universităţi private (34 acreditate și 3 autorizate provizoriu).

(Ilona Farkas)

Ne poți asculta și aici: