Cea mai aşteptată defilare de modă în aer liber

Ieri, în Place Vendome din Paris, s-a desfăşurat Vogue World, unul dintre marile evenimente din universul modei,la care au participat peste 500 de invitaţi de marcă. În contextul Jocurilor Olimpice ce se vor desfăşura în această vară la Paris, evenimentul a inclus o paradă a celor mai buni designeri francezi pe tema sportului.

 


Data nu a fost aleasă la întâmplare, 23 iunie fiind Ziua Internaţională a Olimpismului. Miza este asocierea unui sport (ciclism, gimnastică, tenis, taekwondo, scrimă, breakdance, etc.) cu o temă legată de un deceniu din istoria modei franceze, începând din 1924, anul în care au avut loc precedentele Jocuri Olimpice în capitala Franţei.

De la locurile lor VIP, celebrităţile elegante au participat la un spectacol unic, care a combinat diverse sporturi – inclusiv ciclism, gimnastică, tenis și scrimă – cu un deceniu în moda franceză, începând cu anii 1920. S-a pus accent pe designerii francezi, atât contemporani, cât și istorici, și au existat chiar și câteva spectacole surpriză. În timp ce spectacolul de pe podium a oferit o mulțime de momente de modă extraordinare, look-urile purtate de oaspeți în mulțime au fost, de asemenea, destul de impresionante, a scris Vogue.

Criticii revistei au notat şi câteva impresii legate de îmbrăcămintea invitaţilor, îndemnând, tototată, cititorii să-şi voteze favoriţii: Cele mai bine îmbrăcate vedete ale nopții s-au înclinat spre distracție și dramă. Cara Delevingne a reînviat sutienul conic într-un look couture Jean Paul Gaultier de Simone Rocha. Emma Chamberlain a îndrăznit să poarte un design Rick Owens revelator, cu un top de sutien mic. Alte vedete, cum ar fi Alexa Chung, au devenit clasice într-o rochie de arhivă cu tematică de trandafiri din colecția de toamnă 2005 a lui Viktor & Rolf.

Cât despre unii dintre cei mai bine îmbrăcați domni, Vogue i-a amintit pe atletul Russell Westbrook, care a purtat un costum din două piese de culoare kaki, fără cămașă. Designerul Pharrell Williams s-a dovedit a fi propria sa muză – şi-a legănat pe covorul roșu o geantă de mână Louis Vuitton cu monogramă, a mai scris Vogue.

Ilona Farkas

 

Ne poți asculta și aici: