Cel mai lung şi cel mai greu brâu românesc

Românii din întreaga lume au scris istorie la Nürnberg, când au intrat de două ori în Cartea Recordurilor:  pentru cel mai lung brâu românesc confecționat în 3 luni- 1667,41 m şi pentru cel mai greu brâu care a cântărit 70 kg. Responsabil de această performanţă este Centrul Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg, Germania, care a lansat invitaţia românilor.

Sursa foto: Facebook

Românii din toată lumea au fost îndemnaţi să confecţioneze manual un brâu de minimum un metru, pe care să-l trimită la Nürnberg, până în 23 iunie, de Ziua Universală a Iei. Ca urmare a acestui apel făcut de Centrul Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg de Dragobete, 24 februarie, la acţiune au participat peste 1.000 de persoane şi organizaţii de români din foarte multe ţări.

Potrivit coordonatoarei Centrului din Nürnberg, Ionela van Rees-Zota, fiecare participant a putut alege un model preferat pentru brâul pe care l-a confecţionat, singura cerinţă fiind ca acesta să aibă lăţimea de 7 – 8 centimetri şi minim 1,5 metri lungime. ”A fost o asociaţie care ne-a trimis 40 de metri de brâu”, a spus  Ionela van Rees-Zota, potrivit Agerpres.

Organizatorii acţiunii pentru Cartea Recordurilor au fost Centrul Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg, Valentina Banu EU-RO Connect Consulting şi Daniela Lostun, Şezătoarea Românească Nürnberg.

Măsurarea brâului a durat peste trei ore.

()

Ne poți asculta și aici: