Cluj-Napoca, cel mai bun oraş studenţesc din ţară

Cel mai bun oraş studenţesc din România rămâne şi în acest an Cluj-Napoca conform clasamentului QS al celor mai bune oraşe academice pentru studenţi, după cum informează un comunicat de presă al Universităţii “Babeş-Bolyai” (UBB). Primele trei poziţii ale clasamentului internaţional QS sunt ocupate de Londra, Tokyo şi Seul.

Sursa foto: facebook.com/UnivBabesBolyai

 

Cluj-Napoca rămâne şi în acest an cel mai bun oraş studenţesc al României, conform clasamentului QS al celor mai bune oraşe academice pentru studenţi (https://www.topuniversities.com/city-rankings). Potrivit informaţiilor date publicităţii marţi, 18 iunie 2024, prima poziţie în România este ocupată, la fel ca în ultimii doi ani, de municipiul Cluj-Napoca (locul 135 la nivel internaţional, în urcare cu două poziţii faţă de anul trecut), urmat de Bucureşti (locul 143 internaţional)”, se arată în comunicatul universităţii clujene.

Clasamentul QS al celor mai bune oraşe academice pentru studenţi are la bază indicatori academici de accesibililitate şi de calitate a vieţii, care au început să fie măsurate începând cu anul 2019.
În clasamentul din acest an au fost incluse peste 160 de oraşe, primele zece poziţii fiind ocupate de Londra, Tokyo, Seul, Munchen, Melbourne, Sydney, Paris, Zurich, Berlin şi Montreal.
Faptul că oraşul nostru este, pentru al treilea an consecutiv, cel mai bun centru academic pentru studenţi din România este un lucru foarte important, dar nu surprinzător. Avem în Cluj cea mai veche, cea mai mare şi cea mai bună universitate a ţării conform Metarankingului universitar (UBB) şi alte cinci instituţii publice de învăţământ mai specializate, toate fiind repere în domeniul lor la nivel naţional (UMF-Cluj-Napoca, UTCN, USAMV-Cluj-Napoca, UAD şi ANMGD) şi, de asemenea, toate reunite în Uniunea Universităţilor Clujene (http://www.uuc.ro/). Prin tot ce facem, noi încercăm să menţinem acest standard şi să creştem an de an, a declarat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, citat în comunicat.
(Ilona Farkas)

Ne poți asculta și aici: