Contracte de peste 43 de milioane de euro semnate pentru dezvoltarea Aeroportului Cluj-Napoca

Începe modernizarea Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Două contracte în valoare de 43,6 de milioane de euro au fost semnate în acest sens.

„Am semnat astăzi contractele de finanțare pentru două proiecte importante care vor spori siguranța pasagerilor și vor duce la creșterea gradului de securitate a operațiunilor aeroportuare”, a informat, pe Facebook, Sorin Grindeanu.

Conform acestuia, proiectele trebuie să fie finalizate în 2023.

Primul proiect, în valoare de 7,6 milioane de euro, presupune dotarea aeroportului cu echipamente și porți pentru detecția metalelor, un echipament pentru detecția urmelor de explozibili și un altul de scanare cu raze X și cu un sistem de examinare a persoanelor.

Cel de-al doilea proiect, de 36 milioane de euro, vizează achiziționarea unor echipamente multifuncționale pentru siguranța activității aeroportuare, printre care un echipament pentru îndepărtarea cauciucului de pe pistă, un turn mobil de iluminat cu led și un tocător pentru materiale vegetale.

98% din valoarea celor două contracte este asigurată de la Uniunea Europeană și bugetul de stat, iar contribuția Aeroportului Internațional Cluj este de 2%, precizează reprezentanții aerogării. Cele două proiecte sunt cofinanțate din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Ne poți asculta și aici: