Destinațiile preferate de turiștii români de Black Friday

87% dintre români au în plan să facă și anul acesta cumpărături de Black Friday. Peste 33% fac achiziții spontane, în funcție de ofertele de moment. Cei mai mulți turiști își doresc oferte de Black Friday la munte și în destinațiile balneare.

Aproape jumătate dintre români spun că sunt dispuși să cumpere inclusiv un produs/serviciu pe care nu îl au neapărat în plan, dar care are un preț atrăgător de Black Friday. 33.7% dintre ei își pregătesc din timp lista, compară prețurile și analizează ofertele, în timp ce 33.4% susțin că fac achiziții spontane, în funcție de ofertele de moment, potrivit unui studiu realizat de Travelminit.ro.

97.2% dintre români cred că ar trebui să existe mai multe oferte de Black Friday în turism. Turiștii doresc și facilități sau servicii suplimentare incluse în ofertele operatorilor din turism: acces la centrul SPA, demipensiune, excursii opționale sau acces la piscina interioară.

În ceea ce privește destinațiile din România în care aceștia doresc să găsească cele mai multe oferte de Black Friday, clasamentul este alcătuit din: destinațiile montane (votate de 48.8% dintre respondenți), stațiunile balneare (votate de 24.4% dintre respondenți), marile orașe (votate de 11.6% dintre respondenți), dar și litoralul românesc (votat de 11.2% dintre respondenți), o dovadă în plus a faptului că românii se gândesc deja la vacanța de pe litoral din 2023 și că sunt dispuși să aloce un buget pentru a-și rezerva un sejur accesibil de Black Friday.

Ne poți asculta și aici: