Două animaţii conduc în topul box office-ului românesc şi american

Animaţia Despicable Me 4, ultima peliculă a Minionilor, se află pe primul loc în topul box office-ului nord-american după primul său weekend în cinematografe. Filmul distribuit de Universal Pictures a avut încasări de 75 de milioane de dolari în doar trei zile, personajele haioase dar extrem de simpatice atrăgând spectatori de toate vârstele. În România, top 3 box office: Despicable Me 4, urmat de Inside Out2 şi The Exorcism.

 

Sursa foto: https://www.cinemagia.ro/

Locul al doilea, cu încasări de 30 de milioane de dolari, este ocupat tot de o animaţie, “Inside Out 2”, o peliculă marca Pixar şi Disney dedicată emoţiilor adolescenţei.

Pe locul al treilea se situează filmul horror “A Quiet Place: Day One”, cu încasări de 21 de milioane de dolari, care spune povestea unei invazii extraterestre în New York. Un alt film horror, „MaXXXine”, a avut încasări de 6,7 milioane de dolari, propulsându-l pe locul al patrulea.
Spectatorii americani au preferat şi o comedie de acţiune cu Will Smith şi Martin Lawrence – “Bad Boys: Ride or Die” având încasări de 6,5 milioane de dolari. Urmează, în ordine, „Horizon: An American Saga – Chapter 1” (5,5 milioane de dolari), „Sound of Hope: The Story of Possum Trot” (3,2 milioane de dolari), „Kalki 2898 AD” (1,9 milioane de dolari), „The Bikeriders” (1,3 milioane de dolari) şi „Kinds of Kindness” (860.000 de dolari).

 

 

 

În România, clasamentul este condus de Despicable Me 4, urmat de Inside Out2, The Exorcism, A Quiet Place: Day One, Bad Boys: Ride or Die, The Garfield Movie, Love Lies Bleeding, The Bikeriders, Bastarde şi Mothers Instinct.

(Ilona Farkas)

 

Ne poți asculta și aici: