Hoteluri din România incluse în Ghidul Michelin

Aproape 20 de proprietăți au fost incluse în prestigiosul Ghid Michelin, care conferă garanția ospitalității și vizibilitate în întreagă lume. Cele mai multe se află în București, însă unele sunt plasate în inima naturii și oferă nu doar peisaje spectaculoase, ci și confort, eleganță și servicii la cel mai înalt nivel.

https://guide.michelin.com/

Mai multe hoteluri din România au fost incluse în prestigiosul Ghid Michelin după ce, sub masca unor falși clienți, inspectorii s-au cazat și le-a plăcut.

Până în prezent, țara noastră are 17 unități turistice înscrise în Ghidul Michelin, celebra publicație care recomandă peste 7.000 de hoteluri din 130 de țări. În ghid erau deja incluse trei hoteluri din România, Marmorosch Bucharest, Atra Doftana şi Singureni Manor, iar acestora li s-au adăugat recentMoxy Bu­charest Old Town, Electrico Villa, Ro­setti Hotel, Epoque Hotel Relais & Chateaux, Radisson Blu Hotel Bucharest, InterConti­nental Athenee Palace Bucharest, Corin­thia Grand Hotel du Boulevard Bucharest, Bethlen Estates Transylvanica şi JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

În schimb, scriu jurnaliştii de la Televiziunea Naţională, la capitolul restaurante stăm prost în continuare – niciunul nu apare în celebrul ghid.

“Satele comunei Bran, izolate in mijlocul naturii, au fost descoperite de inspectorii ghidului Michelin, care au venit să aprecieze arhitectura, designul interior și serviciile oferite de hotelurile de aici. Administratorii au aflat cu surprindere că au apărut în prestigiosul ghid”, potrivit aceleiaşi surse.

Hotelurile incluse în ghid trebuie să respecte şapte criterii, cum ar fi componenta locală pronunţată, arhitectura deosebită şi un design interior aparte, servicii de un nivel înalt şi coerente de-a lungul timpului, un raport corect între calitate şi preţ şi autenticitate.

Foto: https://guide.michelin.com/

****

Ghidul Michelin, recunoscut la nivel internaţional ca un standard al calităţii în in­dus­tria ospitalităţii, este cel mai vechi şi mai cunoscut ghid al hotelurilor şi restaurantelor din toată lumea.

***

Ghidul a fost conceput de Andre şi Edouard Michelin, care au pornit în 1889, într-un mic orăşel francez, Cler­mont-Ferrand, producţia de anvelope, într-o perioadă în care în toată Franţa nu erau mai mult de 3.000 de maşini.

Din dorinţa de a-i convinge pe oameni să facă mai multe călătorii cu maşina, pentru a stimula vânzările de anvelope, aceştia s-au gândit la un mic ghid plin de informaţii utile pentru călători, inclusiv hărţi, procedura de schimbare a unei anvelope, unde pot să facă plinul de benzină, dar şi o listă cu locuri unde să mănânce sau să se cazeze peste noapte. Astfel a apărut renumitul Ghidul Michelin, un reper pentru industria ospitalităţii.

 

Ne poți asculta și aici: