Începe finala Eurovision 2024. Care sunt favoritele de pe Spotify şi de la casele de pariuri

Finala Eurovision 2024 va începe în scurt timp la Malmo, Suedia, iar în curând vom cunoaşte şi marele sau marea câştigătoare. Concursul se desfăşoară pe fondul protestelor de pe străzile din oraşul suedez, poliţia fiind în stare de alertă. Cântăreaţa israeliană Eden Golan se numără printre favoritele caselor de pariuri.

Casele de pariuri îl dau ca favorit la câştigarea concursului Eurovision 2024 pe croatul Baby Lasagna, pe numele real Marko Purišić, 28 de ani, cu piesa „Rim Tim Tagi Dim”. Acesta este urmat de îndelung contestata solistă israeliană Eden Golan, cu piesa „Hurricane”. Printre ţările demne de a fi urmărite în consurs, cel puţin din perspectiva caselor de pariuri, se numără Franţa, Italia, Ucraina şi Irlanda.

În schimb, datele de streaming de la Spotify arată că o şansă la câştigarea trofeului o are şi ţara gazdă, Suedia.

În finala concursului vor evolua în această seară 25 de ţări, mai puţin cu una după descalificarea reprezentantului Olandei.

***

Referitor la protestele anti-israeliene, reprezentantul Suediei a precizat: “Bineînţeles că oamenii vor să îşi exprime propriile opinii şi lucruri de genul acesta. Dar pentru noi, ştiţi, este doar un vis şi o onoare să facem parte din Eurovision”.

***

România nu participă în acest an la concursul Eurovision, iar Moldova nu s-a calificat în finala din această seară care începe la ora 22.00.

Ilona Farkas

Ne poți asculta și aici: