Johnny Cash revine cu un album nou…postmortem

Unsprezece demo-uri înregistrate de Johnny Cash în 1993, dar pe care starul country nu le-a finalizat vor fi imprimate pe albumul Songwriter, ce urmează a fi lansat pe 28 iunie. O dată cu anunţul a fost lansat şi un single, Well Alright. Johnny Cash a murit în 2003 din cauza unor complicații provocate de diabet.

 

Sursa foto: https://www.billboard.com/

Demo-urile lui Johnny Cash au fost transformate în versiuni imprimate de o echipă de muzicieni care au cântat anterior cu Cash, inclusiv chitaristul Marty Stuart, bateristul Pete Abbott și contrabasistul Dave Roe. De asemenea, un aport consistent a avut cântărețul de muzică country Vince Gill și trupei rock Black Keys, însă performanțele vocale ale lui Cash din înregistrările demo au fost adăugate pe deasupra.

„Nimeni nu joacă Cash mai bine decât Marty Stuart, iar Dave Roe, desigur, a jucat cu tata mulți ani. I-au cunoscut energiile, mișcările și l-au lăsat să fie ghidul. Era doar să ne jucam cu Johnny încă o dată și asta a fost. Aceasta a fost energia creației”, a spus John Carter Cash, citat de The Guardian.

Materialele care promovează albumul promit cântece despre “dragoste, familie, tristețe, frumusețe, mântuire spirituală, supraviețuire, răscumpărare și, bineînțeles, unele dintre umorul vesel pentru care era cunoscut Johnny”.

Primul single de pe albumul ce va fi lansat în luna iunie se numeşte Well Alright şi poate fi ascultat pe Youtube.

Johnny Cash: “Toată viața te vei confrunta cu o alegere. Poți alege iubirea sau ura… Eu aleg iubirea”.

Johnny Cash (n. 26 februarie 1932, Kingsland – Arkansas, SUA – 12 septembrie 2003, Tennessee, SUA) a fost un solist vocal, chitarist și compozitor american de muzică country, unul dintre cei mai influenți muzicieni americani ai secolului al XX-lea. Datorită atitudinii și stilul său de îmbrăcăminte întunecat, a fost supranumit „Man in Black” („Omul în negru”).

El își începea concertele cu tradiționala introducere: „Hello, I’m Johnny Cash!” („Bună, sunt Johnny Cash!”).

Printre piesele sale de referință se numără: „I Walk the Line”, „Folsom Prison Blues”, „Ring of Fire”, „Get Rhythm”, „That Old Wheel” (un duet cu Hank Williams Jr.), „Cocaine Blues” și „Man in Black”; „One Piece at a Time”, „The One on the Right Is on the Left”, „Dirty Old Egg-Sucking Dog”, „A Boy Named Sue”, un duet cu June Carter intitulat „Jackson”, precum și „Rock Island Line” și „Orange Blossom Special”.

De-a lungul carierei sale de aproape 50 de ani, Cash a vândut peste 90 de milioane de albume și a ajuns să ocupe „o poziție de vârf în istoria muzicii”.

 

 

Ne poți asculta și aici: