La concertul Coldplay s-au ciocnit culturile. Manelistul Babasha, invidiat de artiştii români

Turneul Coldplay din acest an este dedicat comunităţilor marginalizate, defavorizate şi minorităţilor indiferent că vorbim de religie, sex sau rasă. Ca urmare, artiştii britanici pop-rock invită pe scenă câte un artist exponenţial pentru comunitatea pe care o reprezintă. La concertul de aseară, de la Bucureşti, pe scenă a urcat Babasha, un tânăr interpret de manele, care, acompaniat de Chris Martin, a cântat o…manea.

 

Sursa foto: Facebook

„Îl chem pe scenă pe noul meu prieten român, un tânăr artist pe care sper să-l primiți cu inima deschisă, a spus Chris Martin. Interpretul de manele a spus, la rândul său: În seara asta încercăm să spargem niște bariere”.

Bariere care nu s-au spart, ci a arătat parcă şi mai abitir latura intolerantă a celor prezenţi pe stadion.

Publicul a huiduit copios, de la cap la coadă, momentul artistic al celor doi, un moment viralizat care a împărţit internetul în două: “S-a manelizat Coldplay” vs. “Un act artistic sincer, demn de apreciat”.

Dincolo de toate părerile şi reacţiile mai mult sau mai puţin virulente, două lucruri au putut fi observate după actul artistic cu pricina: 1. Chris Martin a mai interacţionat cu publicul abia după vreo 20 – 30 de minute, deci entuziasmul a dispărut în urma huduielilor primite la pachet cu Babasha; 2. maneaua a devenit extrem de căutată pe Youtube, unde a contabilizat în această dimineaţă peste 6,85 milioane de vizualizări, iar numărul acesta tot creşte.  

Babasha, pe numele său real Vlad Babașa, este originar din Bacău și este un interpret de manele foarte popular pe mai multe platforme de streaming audio.

**

SUrsa foto: Facebook

Printre artiştii români care au reacţionat se numără şi Adrian Despot, solistul trupei Viţa de Vie: “Bravo, dude! Să cânți cum ai făcut-o, în faţa unui stadion care te huiduie, it’s so fckn rock’n roll încât n-are cum să nu fie bine. Ba chiar te invidiez că nu am fost eu în locul tău, să mă scald în oceanul ăla de ipocrizie”.

(ilona Farkas)

 

 

Ne poți asculta și aici: