Meryl Streep va primi un Palme d’Or onorific: “Am trişat ca să primesc roluri”

Actriţa americană Meryl Streep, care deţine recordul la numărul de nominalizări la Oscar – 21, va primi un Palme d’Or onorific în cadrul ceremoniei de deschidere a Festivalului de Film de la Cannes. De-a lungul carierei, actriţa a povestit în dese rânduri nu doar că a fost nevoită să recurgă la diverse trucuri pentru a primi roluri, ci şi că a fost refuzată în mod brutal la casting pe motiv că este prea…urâtă.

 

Sursa foto: people.com

Meryl Streep (74 de ani), o legendă vie a industriei conematografice americane, cu 21 de nominalizări la premiile Oscar şi cu trei statuete câştigate, va fi recompensată cu un Palme d’Or onorific ce îi va fi înmânat în cadrul ceremoniei de deschidere programată în data de 14 mai, la Cannes.

Actriţa americană a mai avut o singură apariţie acest festival emblematic pentru industria cinematografică. În 1988, când a fost prezentă la lansarea filmului “Un ţipăt în noapte”. Atunci, Meryl Streep a câştigat premiul pentru interpretare feminină.

Ea este cunoscută pentru roluri interpretate în filme precum ”Kramer contra Kramer” (1979), “Alegerea Sophiei” (1982), “Podurile din Madison County” (1995) şi “Diavolul se îmbracă de la Prada” (2006).
De asemenea, vor fi recomnesate cu premii onorifice alte două nume reprezentative pentru cinematografia mondială: George Lucas – creatorul francizei “Star Wars” – şi studioul Ghibli al lui Hayao Miyazaki – maestru al animaţiei japoneze.
A 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 14 – 25 mai şi va marca, între altele, şi prezenţa în festival a două pelicule româneşti.

***

Am trişat ca să primesc roluri. Prima oară a fost pe Broadway, cu ani în urmă. Înainte de probe îmi umpleam sutienul cu şerveţele. Am primit imediat rolul. La fel s-a întâmplat şi cu filmul „Out of Africa”, al lui Sydney Pollack. Auzisem că nu mă consideră suficient de sexy, aşa că am umblat iar la bust”.

***

“La audiţia pentru rolul principal din King Kong mi s-a spus că sunt prea urâtă pentru rol. A fost un moment crucial pentru mine şi pentru întreaga mea carieră. Acea părrere răutăcioasă şi brutală ar fi putut să mă oprească din a-mi îndeplini cel mai mare vis, acela de a deveni actriţă sau m-ar fi putut motiva să merg mai departe, oferindu-mi şi mai multă încredere în mine. Am inspirat adânc şi am răspuns civilizat: Îmi pare rău că eşti de pîrere că sunt mult prea urâtă pentru filmul tău, dar aceasta este doar o opinie dintr-o mare de altă păreri, aşa că eu am să merg să caut una mai blândă”.

(Ilona Farkas)

Ne poți asculta și aici: