Miss Univers Buenos Aires este o avocată de 60 de ani

Alejandra Rodriguez este prima femeie care a rupt bariera de vârstă la Concursul Miss Univers. De profesie avocat şi jurnalist, femeia de 60 de ani a fost încoronată Miss Univers Buenos Aires şi are şanse foarte mari să reprezinte Argentina la competiţia finală între ţări. Anul trecut, Organizaţia Miss Univers a îndepărtat condiţia privind limita de vârstă, astfel că din 2024 orice femeie cu vârsta de peste 18 ani poate participa la competiţia de frumuseţe.

 

 

O avocată şi jurnalistă în vârstă de 60 de ani a intrat în istoria concursurilor de frumuseţe fiind încoronată Miss Univers Buenos Aires. După această performanţă, Alejandra Rodriguez a devenit favorita publicului şi pentru titlul de Miss Argentina, care i-ar oferi ocazia de a participa la concursul internațional Miss Univers, după cum scrie ziarul The Independent. „Cred că juriul mi-a văzut încrederea și pasiunea de a reprezenta femeile din generația mea. Sunt hotărâtă să lupt pentru coroana de Miss Univers Argentina 2024, a transmis Alejandra Rodrigues, care a dezvăluit şi secretul frumuseţii sale: alimentaţia sănătoasă şi exerciţiile fizice.

În ceea ce priveşte competiţia câştigată, argentinianca a susţinut că o dată cu această premieră se deschide un nou orizont al concursurilor de frumuseţe: “Sunt încântată să reprezint noua etapă a concursurilor de frumusețe, pentru că începem un nou capitol în care femeile nu reprezintă doar frumusețea fizică, ci și un alt set de valori. Sunt prima din această generație care începe cu acest lucru”.

Până anul trecut, la concursul Miss Univers puteau concura doar femeile cu vârsta cuprinsă înter 18 şi 28 de ani. Anul trecut, în septembrie, Organizația Miss Univers a anunțat că, începând cu anul 2024, nu vor mai exista limite de vârstă.

Sursa foto: www.hola.com

Rodríguez nu este singura care a depășit această barieră a vârstei în concursurile de frumuseţe, Haidy Cruz (foto), de 47 de ani, va concura şi ea pentru a reprezenta Republica Dominicană în concursul Miss Univers 2024.

„Participarea la un concurs de frumusețe m-a fascinat întotdeauna. Cu toate acestea, datorită faptului că am devenit mamă la o vârstă fragedă, nu am reușit niciodată să transform acel vis în realitate”, a explicat aceasta, subliniind că “vârsta poate fi un mare avantaj într-o astfel de competiţie”.

Concursul Miss Univers va avea loc în Mexic pe 24 septembrie, cu țări din întreaga lume concurând pentru titlu.

(Ilona Farkas)

 

Ne poți asculta și aici: