Opera clujeană deschide “Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition” 

În această seară, Opera Națională Română Cluj-Napoca va deschide cea de-a treia ediție a ”Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition” cu spectacolul La Fanciulla del West de Giacomo Puccini, operă în trei acte, pe un libret de Guelfo Civinini și Carlo Zangarini, după piesa de teatru The Girl of the Golden West din 1905 a autorului american David Belasco. Anul centenar puccinian este sărbătorit la Opera Națională București în perioada 7-16 iunie 2024, evenimentul având pe afiş opt producţii din creația marelui compozitor, un spectacol semi-staged, o gală de operă și 10 teatre.

sursa foto: operacluj.ro

Artiştii Operei Naţionale Române din Cluj Napoca vor deschide în această seară a treia ediţie a “Bucharest Opera Festival” cu un spectacol grandios. La Fanciulla del West înseamnă decoruri spectaculoase, momente muzicale remarcabile, costume autentice și personaje complexe, un impresionant spectacol care prezintă în prim-plan povestea captivantă a visului american şi lansează o dilemă – „iubire sau lege?”.

Ediţia aceasta a festivalului operelor se va desfăşura sub influenţa anului Puccini – All Puccini Edition.

Pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, premiera lucrării a avut loc în luna mai a anului 2022 și a reunit o echipă de producție extraordinară, din care fac parte David Crescenzi – Dirijor, Rareş Trifan – Regia, Lighting design şi concept video, Adrian Damian – Scenografia (invitat) şi Ovidiu Pop – Costume (invitat).

Dirijorul David Crescenzi, regizorul Rareș Trifan, scenograful Adrian Damian şi designerul vestimentar Ovidiu Pop conduc o distribuţie de top: soprana Valentina Boi în rolul Minnie, tenorul Daniel Magdal în rolul lui Dick Johnson și baritonul Florin Estefan în rolul șerifului Jack Rance.

Soliştii vor fi acompaniaţi de Orchestra, Corul şi Ansamblul de Balet ale Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca.

Peste 1.500 de muzicieni, balerini, personal artistic şi tehnic vor fi prezenți pe scenă, în fosă şi în culise la Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition, reprezentând teatre lirice din ţară şi străinătate: Opera Maghiară de Stat din Budapesta, Daegu Opera Festival din Coreea, Opera Națională Română Iaşi, Opera Naţională Română din Cluj Napoca, Opera Națională Română Timişoara, Opera Maghiară din Cluj-Napoca, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanţa, Opera din Braşov, Teatrul de Operă şi Operetă „Nae Leonard” din Galaţi şi, bineînţeles, gazda evenimentului, Opera Naţională Română din Bucureşti.

(Ilona Farkas)

Ne poți asculta și aici: