Patru oferte pentru construirea viitorului Centru de Transplant Integrat din Cluj-Napoca

Patru oferte au fost depuse pentru construirea viitorului Centru de Transplant Multiorgan din Cluj-Napoca, proiect unic în sud-estul Europei. Consiliul Județean anunță că astăzi s-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor.

Potrivit autorităților județene, în perioada următoare, comisia de evaluare va analiza documentațiile primite, iar candidații selectați vor fi invitați să depună ofertele tehnico-financiare.

„Suntem cu un pas mai aproape de atingerea obiectivului nostru, acela de a finaliza, în maxim trei ani, construcția clădirii care va găzdui Centrul de Transplant Multiorgan. Am convingerea că membrii comisiei de evaluare vor analiza cu maximă atenție fiecare candidatură primită, astfel încât, odată cu finalizarea etapelor procedurale, să putem atribui contractul de execuție într-un timp cât mai scurt”, a afirmat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Edificiul medical ultramodern, de pe strada Hașdeu, va integra facilitățile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic și renal, iar în cadrul acestuia toate circuitele, spațiile și funcțiunile necesare vor fi realizate la cele mai înalte standarde din domeniu.

Centrul de Transplant Multiorgan de la Cluj va avea 280 de paturi pentru pacienți, 176 de locuri de parcare și va dispune, printre altele, de 12 săli de operație și chirurgie, zone de Imagistică și U.P.U.,  zona A.T.I. și heliport.

Ne poți asculta și aici: