Peste 16 milioane de lei pentru evenimentele culturale şi sociale organizate la Cluj Napoca

În ultima şedinţă a Consiliului Local a fost aprobat un buget de 16.200.000 lei pentru 176 de proiecte culturale și sociale. Dintre acestea, 117 sunt proiecte cultural-artistice, iar alte 50 fac parte din categoria festivaluri. De sprijinul financiar al municipalităţii beneficiază numeroase evenimente şi manifestări culturale precum TIFF, Zilele Culturale Maghiare, Jazz in the Park, Opera Aperta,  Festivalul Internațional de Carte Transilvania, Toamna Muzicală Clujeană, Întâlnirile Internaţionale de la Cluj sau Wonderpuck.

 

 

Sursa foto: Facebook/PrimariaClujNapoca

În ședința Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca de marți, 23 aprilie 2024, au fost aprobate spre alocare un număr de 164 de proiecte pentru activități nonprofit de interes general (15.500.000 lei) și 12 proiecte cu caracter social (700.000 lei).

Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca acordă sprijin financiar pentru proiecte din domenii precum tineret, cultură, mediu, învăţământ, sport de masă, social și alte domenii în care munca organizațiilor non-guvernamentale este foarte importantă, a transmis municipalitatea.

Dintre cele 176 proiecte, 117 sunt proiecte cultural-artistice, 50 proiecte din categoria de festivaluri: film, cultural-artistice și muzică; 42 proiecte în parteneriat cu instituții publice de cultură și/sau de învățământ; 21 proiecte educaționale și de tineret; 13 proiecte cu caracter regional; 12 proiecte locale cu caracter sportiv;  7 proiecte în linia de program Unesco City of Film, iar alte 4 proiecte culturale se încadrează la linia de program „Anul Avram Iancu”.

Printre proiectele care beneficiază de finanţare din partea municipalităţii se numără  TIFF, Zilele Culturale Maghiare, programele CCC, Jazz in the Park, TIMAF, Opera Aperta, Interferențe, proiectele Centrului de Interes, Festivalul Internațional de Carte Transilvania, Fugi în curtea școlii, Festivalul „Dumitru Fărcaș”, The Power of Sports – Sports Festival, Com’ON Cluj-Napoca, Toamna muzicală Clujeană, Zilele Operei Maghiare, Întâlnirile Internaționale de la Cluj, Scena Urbană sau Wonderpuck.

Sursa foto: Facebook/PrimariaClujNapoca

“În ceea ce privește componenta socială, Primăria acordă susținere financiară în valoare de 10 milioane lei în acest an fundațiilor și asociațiilor care se implică în acest sector oferind servicii pentru clujenii care au nevoie de sprijin, precizează reprezentanţii municipalităţii.

(Ilona Farkas)

Ne poți asculta și aici: