Peste două zile începe Campionatul European de Fotbal: „România e aici!”

Ne mai despart două zile de startul Campionatului European de Fotbal ce va fi găzduit de Germania. În perioada 14 iunie – 14 iulie, 24 de echipe, distribuite în câte 6 grupe, vor lupta pentru marele trofeu. După o absenţă de opt ani, România va juca din nou la Europene, în faza grupelor urmând să se dueleze cu Belgia, Slovacia și Ucraina. Ieri, tricolorii au avut şi primul antrenament la care au asistat circa 4.000 de suporteri, iar fundaşul Radu Drăguşin a făcut apel la aceştia să vină la meciuri şi să-i susţină.  

 

Sursa foto: www.frf.ro

Vineri, 14 iulie, Germania şi Scoția vor juca în meciul inaugural al EURO 2024, pe stadionul Allianz Arena din Munchen. Partida va începe la ora 22.00 şi va fi precedată de o ceremonie de deschidere în cadrul căreia Franz Beckenbauer, una din legendele fotbalului mondial, care a încetat din viaţă în luna ianuarie 2024 la vârsta de 78 de ani, va fi omagiat.

După o pauză de opt ani, selecţionata ţării noastre, antrenată de Edy Iordănescu, va participa la Campionatul European, lotul fiind format din următorii fotbalişti:

Portari: Horațiu Moldovan, Florin Niță, Ștefan Târnovanu.

Fundași: Andrei Rațiu, Vasile Mogoș, Radu Drăgușin, Bogdan Racovițan, Adrian Rus, Ionuț Nedelcearu, Andrei Burcă, Nicușor Bancu.

 

Mijlocași: Deian Sorescu, Ianis Hagi, Dennis Man, Marius Marin, Adrian Șut, Răzvan Marin, Nicolae Stanciu, Darius Olaru, Alexandru Cicâldău, Valentin Mihăilă, Florinel Coman.

Atacanți: Denis Drăguș, George Pușcaș, Denis Alibec şi Daniel Bîrligea.

**

Sursa foto: Eurosport.ro

Programul României la EURO 2024:

17 iunie, ora 16:00: România – Ucraina (Munchen)

22 iunie, ora 22:00: România – Belgia (Koln)

26 iunie, ora 19:00: România – Slovacia (Frankfurt)

**

Franz Beckenbauer a fost căpitanul Germaniei de Vest la Campionatul European din 1972, când au şi câştigat trofeul continental după o victorie în finală cu URSS. De asemenea, alături de colegii săi a câştigat Cupa Mondială din 1974, iar în 1990, în calitate de selecţionar, a cucerit un nou titlu mondial.
Jucător al lui Bayern între 1964 şi 1977, Beckenbauer a cucerit patru titluri de campion în Bundesliga şi trei cupe ale Campionilor Europeni. A fost antrenor al bavarezilor şi a ocupat la club funcţia de preşedinte între 1994 şi 2009.

**

România e aici!

În prima parte a zilei de marţi, 11 iunie, tricolorii au avut programată și prima ședință de pregătire. Antrenamentul s-a derulat în preţenza spectatorilor pe Würzburg Arena, aproape 4.000 de români venind să îi vadă pe jucători cum se antrenează, potrivit estimărilor Federaţiei Române de Fotbal.

Înaintea antrenamentului, fundașul Radu Drăgușin a participat la conferința de presă, acesta adresându-se suporterilor: „Sper să avem cât mai mulți fani pe stadioane la acest EURO și să ne susțină. Ei trebuie să înțeleagă un lucru: poate nu își dau seama cât de importanți sunt ei în momentele dificile, în momentele în care lucrurile nu merg bine. Un cântec sau un «Hai, România!» cântat de tot stadionul îți dă o energie incredibilă în momentul acela”. 

(Ilona Farkas)

Ne poți asculta și aici: