Povestea festivalului de muzică din sud-vestul Angliei unde se cântă în…noroi  

La o fermă din sud-vestul Angliei se desfăşoară de 50 de ani un festival de muzică la care participă numeroase vedete şi zeci de mii de fani, aceştia epuizând biletele în câteva minute de la punerea în vânzare. Anul acesta, cap de afiş sunt Dua Lipa, Coldplay, Shania Twain şi cântăreaţa  R&B SZA.

 

Sursa foto: www.reuters.com

Worthy Farm din sud-vestul Angliei a fost luat cu asalt de câteva zile pentru că astăzi se dă startul Festivalului Glastonbury, un eveniment de marcă ce dăinuie de peste 50 de ani şi pentru care biletele se epuizează extrem de rapid chiar înainte de dezvăluirea line-up-ului. Duminică va avea loc concertul de închidere a festivalului denumit afectuos “Glasto” susţinut de cântăreaţa R&B SZA, interpreta unor hituri precum ”Kill Bill” şi ”The Weekend”. Potrivit Reuters.com, sunt amenajate mai multe scene pe care vor cânta zeci de artişti între care cântăreţul afrobeats Burna Boy, cântăreaţa rap Little Simz, trupa americană electro-rock LCD Soundsystem, cântăreaţa engleză PJ Harvey şi trupa K-pop Seventeen.

Totuşi, cap de afiş rămân Dua Lipa, Coldplay şi Shania Twain.

Fanii vin aici cu echipamente de camping, cei mai mulţi cazându-se la cort timp de cinci zile cât durează festivalul, iar dacă vremea este ploioasă, aici se cântă şi se dansează în… noroi.

Festivalul a fost iniţiat de fermierul Michael Eavis în anul 1970 şi a început în ziua următoare decesului legendarului chitarist Jimi Hendrix. Atunci, artiştii participanţi au cântat în faţa a 1.500 de persoane care au cumpărat bilete cu 1 liră sterlină, preţ care includea şi lapte gratis de la fermă, după cum scriu jurnaliştii de la Reuters.
Anul acesta, biletele au costat 335 de lire sterline şi s-au epuizat în mai puţin de o oră de la punerea lor în vânzare în luna noiembrie.

(Ilona Farkas)

Ne poți asculta și aici: