Premii pentru tinerii care se implică în comunitate

A VII-a ediţie a Galei Tineretului Clujean va avea loc marţi, 21 noiembrie, începând cu ora 19:00, în Sala Mare de spectacole a Casei de Cultură a Studenților “Dumitru Fărcaș”. În cadrul acestui eveniment vor fi premiate ideile şi iniţiativele tinerilor care au avut impact în comunitate.

 

Organizatorii celei de-a VII-a ediție a Galei Tineretului Clujean, “un eveniment care celebrează voluntariatul și pe cei care se implică activ în sectorul de tineret clujean”,  au anunţat un număr record de proiecte înscrise în competiţie: 127 de inițiative cu și pentru comunitatea de tineret. Cele “mai de impact” iniţiative vor fi premiate în data de 21 noiembrie.

Proiectele depuse însumează peste 8.000 de tineri beneficiari direcți ai activităților,  peste 385 de mii de beneficiari indirecți (persoane informate), peste 150 de lucrători de tineret acreditați, peste 150 de parteneri din mediul public și privat şi un buget cumulat de aproximativ 3.500.000 lei.

Competiția a fost deschisă pentru organizații, structuri, instituții și grupuri ce au derulat proiecte cu și pentru tinerii din județul Cluj.

La ediţia de anul acesta se vor acorda premii la mai multe categorii: “Mediu și sustenabilitate”, “Sănătatea și Bunăstarea Tinerilor”, “Formare profesională”, “Incluziune și diversitate”, “Cultură”, “Educație formală și non-formală”, “Inițiative pentru mediul rural”, “Inițiative noi” – proiecte aflate la prima ediție.

Cele mai multe proiecte au fost înscrise la categoriile “Educație formală și non-formală” (37 proiecte); “Cultură” (22 proiecte); “Sănătatea și Bunăstarea Tinerilor” (21 proiecte).

Juriul va fi format din “experți activi în sfera de tineret, precum şi din reprezentanți ai instituțiilor publice și ai mediului privat”, aceştia urmând să ofere şi trei premii speciale: “Premiul pentru cel mai bun proiect implementat de către un grup informal de tineri”; “Premiul pentru cel mai bun proiect axat pe sănătatea mentală și emoțională a tinerilor” şi “Premiul de popularitate”.

Evenimentul este organizat de Federația Tinerilor din Cluj cu sprijinul Consiliul Județean Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și Visit Cluj, în parteneriat cu BCR și Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” Cluj-Napoca.

*Sursa foto: Federaţia Tinerilor din Cluj

(Ilona Farkas)

Ne poți asculta și aici: