Prima vedetă internaţională care a concertat la Bucureşti în faţa a 70 de mii de fani în delir

La 15 ani de la moartea Megastarului muzicii pop sunt readuse în actualitate controversele din jurul său, geniul său muzical rămânând însă, neştirbit, dincolo de toate acestea. Michael Jackson va rămâne în istoria muzicii universale ca fiind artistul inegalabil cu cel mai bine vândut album: Thriller, 70 de milioane de copii. Filmul biografic „Michael” va fi lansat în cinematografe în aprilie 2025.

 

https://www.hollywoodreporter.com/
https://www.hollywoodreporter.com/

Michael Jackson a fost prima vedetă internaţională care a concertat în România: în octombrie 1992, pe stadionul Lia Manoliu din Bucureşti, 70 de mii de fani aflaţi în delir trăiau fiecare notă, fiecare vers la intensitate maximă.

În plan muzical, Megastarul muzicii pop a bătut record peste record: a vândut peste 500 de milioane de discuri în întreaga lume, fiind în top 3 cei mai bine vânduți trei artiști din toate timpurile, iar ”Thriller”, cu 70 de milioane de copii, rămâne cel mai bine vândut album din istoria muzicii.

De-a lungul vieţii, Michael Jackson s-a implicat într-o serie de acţiuni caritabile, printre cele mai cunoscute numărându-se “USA for Africa”. În urma unui turneu mndial a înfiinţat propria fundație – Heal The World (1992) și mereu a s-a declarat  împotriva foametei, a cruzimii față de animale și a abuzurilor asupra copiilor.

Totuşi, imaginea sa publică a fost umbrită tocmai de nişte acuzaţii de abuz sexual asupra unor minori în 1993, respectiv 2003, care în final nu s-au soldat cu nici o condamnare. Un caz extrem de mediatizat a fost cel din 2003, când în urma unui documentar, “Living with Michael Jackson”, artistul a fost acuzat de pedofilie. În timpul procesului au luat cuvântul nu mai puţin de 135 de persoane din anturajul lui Michael Jackson.

Alte specte controversate au ţinut de operaţiile estetice, pe care unii le-au considerat a fi în exces, de cele două căsătorii şi copiii megastarului.

Michael Jackson a murit din cauza unei supradoze de medicamente, la vârsta de 50 de ani, iar medicul său personal, Conrad Murray, a fost găsit ulterior vinovat de omor prin imprudență.

Filmul biografic „Michael” de la Lionsgate va ajunge în cinematografe, la nivel global, în aprilie 2025.

Ilona Farkas

Ne poți asculta și aici: