Primarul Emil Boc câştigă un nou mandat. Al şaselea.

Procesul de numărare al voturilor se desfăşoară greoi în multe oraşe din ţară, iar la Cluj-Napoca se primele rezultate s-au făcut publice în urma numărătorii paralele a partidelor. Abia în după amiaza acestei zile vor fi cunoscute cifre oficiale. Totuşi, conform numărătorii paralele a liberalilor, în municipiul Cluj-Napoca primarul în funcţie, Emil Boc, a obţinut un nou mandat, al şaselea, cu 43% dintre voturile valabil exprimate.

** Atenţie! Cifrele avansate sunt în dinamică, suferind modificări de la o oră la alta, urmând procesul firesc al numărătorii voturilor din toate secţiile de votare.   

Sursa foto: Facebook/Emil Boc

Edilul în funcţie al municipiul Cluj-Napoca, Emil Boc, a câştigat un nou mandat în fruntea primăriei clujene, al şaselea, cu aproximativ 45% dintre voturi, conform numărătorii paralele a liberalilor.

Pe locul al doilea se situează Sabin Sărmaş, candidat independent, cu circa 30% dintre voturi. Urmează E. Olah (aprox.  10 %) şi V. Băltăreţu (aprox. 5,5%). Cifrele sunt estimative, numărătoarea oficială mergând greoi din cauza faptului că sunt 5 buletine de vot ce trebuie înregistrate în dreptul fiecărui alegător, respectiv la final câte 5 procese verbale pe fiecare secţie de votare în parte.

**  În judeţul Cluj s-au înregistrat mai multe incidente în ziua votului soldate cu 14 dosare penale şi 4 sancţiuni contravenţionale.

**

Gabriel Pleșa (PNL) a obţinut un nou mandat la conducerea primăriei Alba Iulia, cu aprox. 48% dintre voturile valabil exprimate.

**Astrid Fodor va continua la Sibiu, obţinând victoria cu 39 %, după numărarea voturilor din majoritatea secţiilor de votare.

**La Braşov se întrevede o surpriză, numărătoarea paralelă a PNL dându-l câștigător pe George Scripcaru, urmat îndeaproape de primarul în funcție Allen Coliban.

**La Primăria Oradea, liberalul Florin Birta câştigă detaşat, la fel ca şi colegul său de partid, Ilie Bolojan, care va continua să conducă judeţul Bihor din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

(I.F.)

 

Ne poți asculta și aici: