Primul zbor direct România – SUA, după aproape 21 de ani

În dimineaţa acestei zile a decolat de pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” primul zbor direct România – SUA, după o pauză de 21 de ani. Aeronava Airbus A330 aparţine operatorului aerian HiSky, iar pasagerii vor călători neîntrerupt aproximativ 10 ore.

https://www.facebook.com/hisky.aero

Vineri, 7 iunie, la ora 09:00, zborul cu numărul H4101 al companiei aeriene HiSky a decolat de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Bucureşti, cu destinaţia New York. Acesta este primul zbor transatlantic direct, cu plecare din România, efectuat de o companie aeriană de linie, după mai mult de 20 de ani. Aeronava Airbus A330, cu înmatricularea românească YR-KID, este aşteptată să aterizeze pe aeroportul JFK, din metropola americană, la ora locală 11:35, după o călătorie neîntreruptă de aproximativ 10 ore, a comunicat operatorul aerian.
Pentru zborul inaugural, la manşa aeronavei care transportă primii pasageri către SUA, se află chiar directorul general al companiei HiSky, Iulian Scorpan, pilot comandant, cu o experienţă de peste 20 de ani.
Alături de pasagerii pe care îi avem la bord pentru zborul către New York, trăim, astăzi, un moment remarcabil, iar ziua de 7 iunie va rămâne cunoscută drept cea în care calea românilor către SUA s-a redeschis, după aproape 21 de ani. Suntem extrem de onoraţi să fim compania care reuşeşte să îndeplinească această dorinţă a pasagerilor din România şi din diaspora. (…) După realizarea de astăzi, următorul vis, pe care sunt convins că îl vom îndeplini curând, este să aterizăm la New York cu primii pasageri români care păşesc pe pământ american, fără viză, a declarat presei comandantul Iulian Scorpan.
Zborurile regulate între aeroportul “Henri Coandă” şi “John F. Kennedy” – New York vor avea patru frecvenţe pe săptămână, cu plecare din România în fiecare zi de luni, miercuri, vineri şi sâmbătă şi retur.
TAROM a sistat zborurile către SUA în anul 2003.

**

Ruta directă Bucureşti-New York poate fi accesată şi de pasagerii din Cluj Napoca şi Chişinău, după cum precizează într-un comunicat compania.

În sistemul de rezervări al companiei este disponibilă opţiunea de achiziţie directă a zborurilor, cu o conexiune de numai o oră şi 10 minute, pe aeroportul din Bucureşti.

(Ilona Farkas)

Ne poți asculta și aici: