Proiect al unei românce în „Competiţia imersivă” de la Cannes

“Human Violins: Prelude (Multi-Users Version)”, proiectul Ioanei Mischie, va avea premiera mondială la Festivalul de la Cannes. Acesta a fost selectat în “Competiţia imersivă – Immersive Competition, dedicată proiectelor din zona realităţii virtuale.

Sursa foto: Facebook

Proiectul “Human Violins: Prelude (Multi-Users Version)” este inspirat de o poveste adevărată şi ne invită să reflectăm asupra modului în care putem păstra cea mai creativă dintre moştenirile umane de-a lungul generaţiilor, potrivit site-ului oficial.

O experienţă de realitate virtuală care oferă spectatorilor (3 – 6 jucători) şansa de a se conecta şi a cânta într-o orchestră pentru a prelungi moştenirea muzicii Almei, personajul principal al poveştii.

În timpul Holocaustului, multor evrei li s-a permis să aleagă un singur obiect înainte de a fi trimişi în lagăre, iar unii au ales vioara lor. Spectatorii urmăresc povestea fictivă a Almei, o iubitoare de vioară, oferindu-li-se şansa de a cânta şi de a prelungi moştenirea muzicii sale, precizează organizatorii.

***
În competiţia imersivă au fost incluse opt proiecte care oferă dintre cele mai variate experienţe precum cele de realitate virtuală, realitate augmentată, realitate mixtă, tehnologii de ultimă generaţie sau lucrări de proiecţie cartografică şi holografică, care îi va purta pe spectatori în lumi, naraţiuni şi epoci diferite.

***
La festival sunt şi alte prezenţe româneşti: lungmetrajul “Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de Emanuel Pârvu, selectat în competiţia oficială a festivalului, respectiv documentarul “Nasty”, regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu şi Tudor D. Popescu, care va fi prezentat în cadrul secţiunii “Proiecţii Speciale”.

(Ilona Farkas)

Ne poți asculta și aici: