România a debutat cu victorie la EURO 2024

30 de mii de suporteri au cântat “Deşteaptă-te, române” la Munchen, unde reprezentativa de fotbal a ţării noastre a învins Ucraina cu scorul de 3-0. O victorie frumoasă, cu goluri de efect reuşite de Nicolae Stanciu, Răzvan Marin și Denis Drăguș, care au deschis drumul tricolorilor conduşi de pe margine de Edi Iordănescu la acest turneu european. Nicolae Stanciu a fost desemnat jucătorul meciului.

 

Sursa foto: Facebook

Victoria spectaculoasă a fotbaliştilor români a creat un val de emoţie pe reţelele de socializare, unde politicieni, jurnalişti, scriitori şi alţi vectori de opinie au lăudat evoluţia tricolorilor în primul meci de la Euro 2024 care se desfăşoară în Germania:

**“O echipă omogenă, disciplinată și cu poftă de joc! Un antrenor matur! Un public entuziast! O victorie fantastică! Bravo, băieți! Hai România! – Mircea Cărtărescu.

**“Mândru sa fiu alături de echipa națională a României și de suporterii tricolorilor, la Campionatul European de fotbal de la München. Bravo, băieți! Victoria voastră a adus bucurie în casele românilor!“ – primul ministru Marcel Ciolacu

**“Bravo România, Bravo GALERIA !!!! Sincer, eu aşa galerie nu am văzut în România. Bravissimo Galeria– Florin Constantin (Divertis)

 

UN moment EMOŢIONANT creat de români în tribune:

Şi BBC Sport a remarcat că românii au obţinut “prima victorie în 24 de ani la un Campionat European”.

**

După meci, la conferinţa de presă, antrenorul Edi Iordănescu a transmis un mesaj emoţionant: “Referitor la această generație, am văzut că începe să fie numită într-un fel. Și nu aș vrea. Sunt antrenorul lor și vă rog, cu toată puterea, nu o numiți în niciun fel. Au fost generații extraordinare în trecut. Această generație nu reprezintă niciun metal. Această generație reprezintă «Generația de suflet». V-aș ruga să o numim «Generația de suflet». A pus cel mai mult suflet în tot ce-a făcut. Și știu multe din trecut, pentru că familia mea a fost implicată. E «Generația de suflet» a românilor. Românii să învețe să iubească și să pună sufletul alături de ei. Pentru că atunci când fac asta, generația asta nu are limite”.

(Ilona Farkas)

Ne poți asculta și aici: