S-au decernat primele trofee la Cannes

Regizorul argentinian Federico Luis a câştigat Marele Premiu al secţiunii Semaine de la Critique, o secţiune paralelă a Festivalului de Film de la Cannes. Lungmetrajul său de debut, “Simon de la Montana”, aduce pe marele ecran actori cu handical mintal.

Cred că merită cu adevărat efortul de a stabili relaţii cu persoane diferite de voi, pentru că veţi accede astfel la ceea ce este mai frumos în fiinţa umană, cu amploarea şi complexitatea sa infinită, a declarat regizorul Federico Luis.

Juriul celei de-a 63-a ediţii a secţiunii “Semaine de la Critique” a anunţat şi celelalte premii acordate în cadrul acestei secţiuni: premiul “French Touch” a fost acordat  peliculei “Blue Sun Palace”, de Constance Tsang; premiul “Revelation” al Fundaţiei Luis Roederer  – actorul Ricardo Teodoro din filmul “Baby”; “Prix Decouverte Leitz Cine” – “Montsouris Park”, de Guil Sela.
Cea de-a 63-a ediţie a secţiunii Semaine de la Critique s-a desfăşurat în perioada 15-23 mai şi este consacrată descoperirii noilor talente din industria cinematografică.

La “Plage des Palmes”, Juriul Concursului Imersiv al celui de-al 77-lea Festival de la Cannes a acordat premiul pentru cea mai bună lucrare immersivă. Juriul a fost acordat trofeul acestei categorii lui ”Colored”, creat de Tania de Montaigne, Stéphane Foenkinos şi Pierre-Alain Giraud.

Palmaresul oficial al Festivalului de la Cannes, inclusiv câştigătorul trofeului Palme d’Or, va fi anunţat sâmbătă seară.

(Ilona Farkas)

 

Ne poți asculta și aici: