Săptămâna Protecţiei Civile marcată şi în judeţul Cluj

În acest an, pe 28 februarie se împlinesc 91 de ani de Protecţie Civilă în România. Acest termen cuprinde atât măsuri preventive menite să reducă impactul situaţiilor de urgenţă sau al dezastrelor viitoare, cât şi ajutorul acordat populaţiilor afectate în urma unei calamităţi.

Pentru marcarea acestui moment, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” al Judeţului Cluj, cu sprijinul Instituţiei Prefectului – Judeţul Cluj, precum şi alături de Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, a organizat o conferinţă de presă la care au participat doamna Irina Munteanu – prefectul judeţului Cluj, doamna Marinela Marc – inspector şcolar general şi domnul colonel Gabriel Drînda, împuternicit inspector şef al ISU Cluj.

Cu această ocazie, s-a anunţat faptul că va avea loc un nou exerciţiu de alarmare publică „Miercurea Sirenelor”. Exerciţiul este programat miercuri, 28 februarie 2028, începând cu ora 10.00, în tot judeţul Cluj. Precizăm faptul că acest demers presupune doar verificarea sistemelor de alarmare, iar populaţia nu trebuie să intre în panică la auzul sirenelor. Totodată, exerciţiul se va desfăşura la nivel naţional şi nu presupune luarea vreunei măsuri suplimentare de către cetăţeni.

Pe de altă parte, unitatea noastră, alături de partenerii săi, va organiza o serie de activităţi menite să dezvolte comportamentul preventiv. Astfel, cei interesaţi se pot familiariza cu măsurile şi regulile de comportare ce trebuie adoptate în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Este foarte important să transmitem mesaje preventive şi către tânăra generaţie. Drept urmare, pompierii clujeni vor fi prezenţi în unităţile de învăţământ din Cluj-Napoca, Turda, Dej sau Gherla.
În paralel au fost reluate Campaniile Naţionale de Informare Preventivă, în care sunt distribuite materiale informative prin intermediul inspectorilor ISU Cluj şi a ecranelor din mijloacele de transport în comun, precum şi cu ajutorul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă.

Nu în ultimul rând, vă anunţăm faptul că porţile subunităţilor ISU Cluj sunt deschise în această săptămână pentru cei care vor să vadă tehnica noastră de intervenţie.

Vă aşteptam să fiţi alături de noi !
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

 

Ne poți asculta și aici: